Blíží se vrchol klubového podzimu. Do Olomouce zavítá král elektronické dekadence IAMX

18.10.2011 11:10 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

IAMX
© iamx.co.uk
Zatímco si Česká republika bude připomínat výročí vzniku Československa, 28. říjen bude v Olomouci svátkem hudebních fajnšmekrů a vrcholem klubového podzimu. Na pódium multikulturního prostoru S-cube (ex S-klub) a vůbec poprvé na Hanou totiž zavítá elektronicky dekadentní projekt IAMX.

Brita Chrise Cornera aka IAMX netřeba hudbomilcům v Česku příliš představovat, neboť jeho koncerty patří k vyhledávaným hudebním cílům a fanouškovská základna se s každým novým albem zvětšuje. Avšak pro ty, kteří tápou, máme úryvek z recenze na aktuální desku "Volatile Times", který tvorbu projektu vystihuje: "Chris Corner si bere to nejlepší z groteskně širokého spektra současné hudby - tvorby lidí jako Einstürzende Neubauten, Emilie Autumn, The Prodigy, Amanda Palmer, Rammstein - a úspěšně to přetavuje ve svůj originální zvuk."

Album "Volatile Times" je v diskografii IAMX čtvrtou řadovou položkou. Projekt dal o sobě poprvé vědět v roce 2004 debutem "Kiss + Swallow", následovaly desky "The Alternative" (2006) a "Kingdom Of Welcome Addiction" (2009), pozitivně přijaté kritiky i fanoušky. Kromě toho vyšlo také album remixů či živý záznam z koncertu ve Varšavě.

Olomoucký S-cube je vedle pražského MeetFactory druhým místem, kde IAMX v rámci současného Into Asylum Tour v Česku vystoupí. Jako support se představí francouzské electro/indie duo Noblesse Oblige, které je pověstné svými provokujícími vystoupeními - názvy singlů "Bitch" nebo "Daddy (Don't Touch Me There)" jsou dostatečně výmluvné. O afterparty se v S-cube až do rána postará DJ Make.

Vstupenky na nejočekávanější koncert olomouckého klubového podzimu jsou k dostání v předprodeji za 390 korun v klubu S-cube, za 420 korun pak v síti Ticketpro. Na místě budou k mání za 480 korun.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY