The Decemberists uklízejí v šuplících a dávají si pauzu

02.10.2011 12:09 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

The Decemberists - Long Live the King
© facebook interpreta
Američtí indie folk-rockeři The Decemberists za sebou mají náročné období. Ze startu roku vydali svou šestou desku "The King Is Dead", členka Jenny Conlee zjistila, že má rakovinu a nezúčastní se turné... Počátkem listopadu ještě vydají EP, a až dojedou šňůru, dají si pauzu, prý na dýl.

Od vydání lednového "The King Is Dead" kapela stihla vydat i dvě další EP (v dubnu v rámci Record Store Day "Live At Bull Moose" a v srpnu jeden eponymní kus exkluzivně pro iTunes). Třetí letošní EP skupiny (oficiálně v pořadí osmé) vyjde 1. listopadu a ponese příznačný titul "Long Live The King". Dočkáte se na něm šesti písní, nahraných jen akusticky - pěti nových kusů, které vznikaly zároveň s lednovou deskou a předělávky "Row Jimmy" z repertoáru Grateful Dead.

Tracklist "Long Live The King" The Decemberists vypadá takto: E. Watson, Foregone, Burying Davy, I 4 U & U 4 Me, Row Jimmy (Grateful Dead cover), Sonnet.

Portlandské uskupení na konci srpna odehrálo poslední naplánované koncerty. Jestli se naplní slova strůjce projektu Colina Meloye a The Decemberists si dopřejí "po turné k albu přestávku na několik let", teprve uvidíme.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY