Začal soud s lékařem Michaela Jacksona

28.09.2011 19:45 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Michael Jackson (mrtvé tělo)
© reuters.com
V úterý (27. září) začal soud se soukromým lékařem dva roky zesnulého Krále popu Michaela Jacksona. Doktor Conrad Murray mu dle obžaloby podal anestetikum propofol, díky němuž Jacksonovo srdce selhalo následkem předávkování. Lékař čelí obvinění z neúmyslného zabití.

Členové poroty byli dnes svědky další nedůstojnosti, byl jim ukázán obrázek zesnulého Jacksona v nemocnici. Zpěvák na fotce nemá ani zavřené oči. Náměstek detektivní kanceláře Los Angeles David Walgren při prezentaci fotografie zdůraznil porotě, že muzikant "zaplatil příliš vysokou cenu" kvůli nezákonné a nedbalé péči svého lékaře, "jeho smrt byla vraždou".

Fotografie byla ukázána i vedle snímku pořízeného den před Jacksonovou smrtí, při zkoušce na neuskutečněné turné v Los Angeles’ Staples Center dne 24. června 2009, v okamžiku, kdy Jackson zpíval "Earth Song". Walgren pokračoval: "Otázkou zůstává, co po zkoušce následovalo. O dvanáct hodin později byl Jackson mrtvý. Důkazy v tomto případu naznačují, že Michael Jackson uložil svůj život do rukou doktora Murraye, věřil jeho schopnostem" s tím, že Conrad Murray dal zpěvákovi smrtelnou dávku zmíněného anestetika, aby mohl usnout.

Michael Jackson (obr. ze soudního procesu)
© facebook interpreta

U soudu byl přehrán i audio záznam, kde Jackson téměř nesrozumitelně mumlá. Obhajoba Murraye namítla v souvislosti s tímto záznamem, že Michael Jackson si smrtelnou dávku vzal sám, po odchodu lékaře z místnosti.

Na soudní přelíčení se dostavili i členové Jacksonovy rodiny. Kromě matky Katherine a otce Joea zavítali i sourozenci (Janet, Jermaine, LaToya, Tito, Rebbe a Randy). Proces může prý trvat i několik týdnů.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY