První kontakt Rogera Sancheze

29.08.2001 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Další DJská hvězda vydává své debutové album. Roger Sanchez na svém počinu s názvem "First Contact" pracoval docela dlouho, pozval si několik hostů (mezi jinými i členy Texas) a výsledek jeho snažení vám přiblíží naše dnešní recenze.
8/10

Roger Sanchez - First Contact

Skladby: Computabank, Another Chance, Contact, You Can't Change Me, The Partee, Ventura, I Never Knew, Nothing 2 Prove, Leavin', Hidden Track - Try
Celkový čas: 58:18
Roger Sanchez vydával do nedávna jenom singly, remixoval, hrál v klubech nejenom na Ibize a nyní přišel čas na jeho první dlouhohrající album. Práce na tomto opusu začala před třemi roky, jako ochutnávka tenkrát vyšel singl "I Never Knew". Roger miluje house, svým hraním se proslavil v New Yorku, na Ibize nebo v londýnském klubu Fabric. Spolupracoval s takovými hvězdami jako jsou Underworld, Janet Jackson, The Police, Michael Jackson, St. Etienne, Texas a Daft Punk. Jeho debutové album "First Contact" je veselá směsice housu, elektroniky, vokálních skladeb a nemohla být opomenuta ani tocha latinských motivů.

Na albu se objevuje mnoho hostů, vše však startuje příchod Rogera do studia a zapnutí počítače, škoda, že se nedozvíte přímo přístupové heslo do Rogerova počítače. Po uvítání: "Dobré ráno, pane Sanchez! Vyberte si skladbu, kterou chcete zahrát," se rozjíždí "Computabank", elektronika jako z čítanky od Kraftwerk. Po ní na vás čeká pilotní singl "Another Chance", kde je k slyšení vysamplovaný fragment skladby "I Won't Hold You Back" od skupiny Toto, je to sázka na velký hit, ostatně v Británii jím už byl. Televizní stanice MTV tuto skladbu zvolila do šotú na akci MTV Ibiza 2001. Pojďme se však podívat na zajímavé hosty. Na tři roky starém singlu "I Never Knew" hostuje Cooly's Hot Box. Ve skladbě "You Can't Change Me" zpívá N'Dea Davenport a jedná se o spolupráci Rogera Snacheze a Armanda van Heldena, každý vštípil kus svého umu, sazím na to, že to bude velký možná nejenom klubový hit. Byl jsem zvědav, jak dopadne spolupráce s Texas. "Nothing 2 Prove" napsali Roger Sanchez, Sharleen Spireti a Johnny McElhone, tedy Texas. Sharleen propůjčila této skladbě svůj hlas, který Roger do výsledné nahrávky trochu zkreslil, přidal akustickou kytaru a výsledek je nadmíru povedený, popová hitovost Texas skloubená s housem. Závěrečnou "Leavin'" nazpívala Angela Johnson, navršené smyčce a hlas této zpěvačky vytvářejí sladký konec alba. Na desce se však podílí i několik dalších studiových hráčů na trumpety, kytary a klávesy. "The Partee" je povedená latina a "Ventura" je energií nabitý vypalovák, který vás donutí k maximálnímu tanečnímu tempu.

Pokud však využijete možnost CD přehrávače - přetáčení zpět, čeká na vás "nultá" skladba, utajený track "Try", který trvá 2:45, takové medley toho, co poté uslyšíte na albu. Album čítá deset položek, nelekejte se tedy uvedené číslovky na obalu alba. Podobnou vychytávku má i na svém albu "Light Years" Kylie Minogue, skladba se jmenuje "Pasword".

Roger Sanchez na svém albu namíchal povedený house, přidal prvky, které jsou k slyšení u Daft Punk nebo Basement Jaxx, které použil po svém, takže vložte "First Contact" do přehrávače a tancuje, rozhodně se nebude nudit! Malilinkou vadou krásy celého alba může být to, že je umícháno podle stejného receptu, a tak při poslechu "jedním uchem" se může zdát, že skladby jsou si podobné jako vejce vejci. Nenechte se však oklamat, hudba skvěle šlape a taneční extáze se určitě dostaví a to nejednou!

CD k recenzi poskytla firma Sony Music / Bonton.

Album: Roger Sanchez - First Contact
Hodnocení: 8/10
Celkový čas: 58:18
Skladby: Computabank, Another Chance, Contact, You Can't Change Me, The Partee, Ventura, I Never Knew, Nothing 2 Prove, Leavin', Hidden Track - Try


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY