Za kanálem milují dinosaura a Dappyho

26.09.2011 08:31 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Už poněkolikáté v řadě ovládly britské žebříčky novinky. Už to vypadá, že jediným umělcem, který letos skutečně dokázal v UK dominovat delší dobu, byla Adele. Současné novinky odcházejí tak rychle, jako přicházejí. Podaří se to zlomit čerstvým singlů a deskám z tohoto týdne?
Dappy - No Regrets
© facebook interpreta
Při prvním pohledu na nejnovější britský singlový žebříček mi proletělo hlavou jediné: Kdo je to sakra Dappy? Možná už začínám být trochu mimo, ale tohle jméno jsem nikdy před tím neslyšel. Naštěstí interfernet je náš kamarád, a tak jsem si v mžiku zjistil, že onen Dappy je členem populárních N-Dubz. Takže najednou to začalo do sebe všechno zapadat. Proč jsem se tak rozepsal právě o Dappym, vám musí být jasné - je totiž tento týden první. Dobýt UK singlový žebříček se mu povedlo hned s jeho debutovým singlem "No Regrets". Boyband One Direction tak ztratil prvenství a spadl na třetí místo (druhé pozice se jako klíšťata už několik týdnů po sobě drží Maroon 5 a Christina Aguilera s "Moves Like Jagger").

Pro další novinku nemusíme chodit daleko, protože hned čtvrtý je Jason Derülo, který z alba "Future History" vylovil druhý singl "It Girl", který je zajímavý maximálně tím, že se v něm píská (Britové na to ale evidentně slyší). Když půjdete o jednu příčku níže, objevíte ještě jednu novinku. Ta je od Jamese Morrisona, britského zpěváka, který býval kvůli svému soulovému hlasu kdysi označován za mužský protějšek Amy Winehouse. Po poslechu "I Won't Let You Go" mám spíše pocit, že nám tady roste konkurence pro Jamese Blunta (pokud teda onen muzikant ještě vůbec někoho zajímá).

    Top 10 - singly:
  1. N Dappy - No Regrets
  2. Maroon 5 feat. Christina Aguilera - Moves Like Jagger
  3. One Direction - What Makes You Beautiful
  4. N Jason Derülo - It Girl
  5. N James Morrison - I Won't Let You Go
  6. Pixie Lott - All About Tonight
  7. Ed Sheeran - The A Team
  8. Olly Murs feat. Rizzle Kicks - Heart Skips A Beat
  9. Damien Rice - Cannonball
  10. Will Young - Jealousy

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Kasabian - Velociraptor!
© facebook interpreta
Prodejní hitparádě vévodí rock. Své třetí #1 album v UK mají od tohoto týdne Kasabian, kterým se podařilo zopakovat úspěch předchozích počinů s dinosauří novinkou "Velociraptor". Ta je zatím fanoušky přijímána nadšeně a dá se čekat, že ji budeme vídat na vrchních pozicích i v příštích několika týdnech. Na druhém místě je Ed Sheeran s debutem "+". Sheeran minulý týden konečně vstoupil do českého žebříčku a snad k nám dorazí i jeho album. Třetí je překvapivě Adele, která se asi jen tak prodávat nepřestane.

Tony Bennett je sice respektovaná legenda a ikona, ale jeho novinkové album "Duets II" by si těžko našlo cestu do top desítky, kdyby neobsahovalo jeden z posledních příspěvků od Amy Winehouse. Její duet s Bennettem ve skladbě "Body And Soul" je hlavním důvodem, proč se album vyšplhalo na pátou příčku. To americká písničkářka Christina Perri se proslavila skladbou "Jar Of Hearts" a teď konečně v Británii vyšlo i její debutové album (v US vyšlo už v květnu) "lovestrong.". Pro tento týden je to devátá pozice. Dnešní komentář uzavřu místem třináctým, na kterém najdeme nahrávku superkapely SuperHeavy. Pokud jste tenhle zajímavý projekt náhodou přehlédli, doporučuji naši velmi pochvalnou recenzi.

    Top 10 - alba:
  1. N Kasabian - Velociraptor
  2. Ed Sheeran - +
  3. Adele - 21
  4. Joe McElderry - Classic
  5. N Tony Bennett - Duets II
  6. Example - Playing In The Shadows
  7. David Guetta - Nothing But The Beat
  8. Will Young - Echoes
  9. N Christina Perri - lovestrong.
  10. Adele - 19

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY