Podívejte se na "Půlnoční" Václava Neckáře a Umakartu

23.09.2011 09:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Různí - Alois Nebel (soundtrack)
© facebook interpreta
Stejně jako je "Alois Nebel" pro mnohé nejočekávanějším českým filmem tohoto roku, zajímá spoustu lidí, jak dopadlo spojení jmen Václava Neckáře, Marie Rottrové a Václava Koubka s projektem Umakart, který pro soundtrack s každým z těchto umělců natočil jednu skladbu. Nyní se ven dostal videoklip k písni "Půlnoční" s Neckářem a bez výjimky sklízí unikátní nadšené reakce.

Na soundtracku ke snímku, jenž bude mít svou premiéru 29. září, společně pracovali Petr Kružík a Ondřej Ježek. Na něm kromě instrumentálního doprovodu, dialogů a tří skladeb Umakartu s výše zmíněnými zpěváky bude i nová verze písně "Mimosezóna" Priessnitz. Projekt Umakart je v podstatě kamarádským sdružením hudebníků a producentů, který nyní tvoří Jaromír Švejdík, Dušan Neuwerth, Jan P. Muchow, Jiří Hradil a Tomáš Neuwerth. V roce 2004 vydali desku "Manuál", která dodnes patří mezi nejoblíbenější domácí nahrávky hudebních publicistů i hudebních fanoušků.

Křest soundtracku proběhne už dnes, tj. v pátek 23. září, v Divadle Archa. Živě zahrají kapely Priessnitz a Umakart a čekat můžeme i nějaké ty hosty. Poté jesenická formace vyrazí také na turné.

Písnička "Půlnoční" byla opatřena černobílým videoklipem, jenž kombinuje záběry filmu s kapelou a Neckářem hrajícími v nádražní hale. A je to nádhera.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY