Podívejte se na "Body And Soul" Tonyho Bennetta a Amy Winehouse

14.09.2011 11:39 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Tony Bennett & Amy Winehouse - Body And Soul
© facebook interpreta
Dnes (ve středu 14. září) by měla Amy Winehouse osmadvacet. A proto se pětaosmdesátiletý americký zpěvák tradičního popu Tony Bennett rozhodl vydat song "Body And Soul", který se za pár dní objeví na jeho hostůplné narozeninové desce "Duets II" a který je úplně poslední nahrávkou britské zpěvačky.

Píseň "Body And Soul" vznikla ve třicátých letech a dnes je považována za jazzový standard, který jste mohli slyšet kupříkladu v podání Elly Fitzgerald, Billie Holiday nebo Franka Sinatry.

Tento záznam vznikl 23. března letošního roku ve slavných londýnských Abbey Road Studios, Amy skonala přesně o tři měsíce později (23. července). Tony Bennett po její smrti vydal prohlášení, ve kterém stálo: "Moc jsme si užili nahrávání ve studiu, všiml jsem si, že Amy měla velkou radost z toho, jak tuto skladbu zazpívala. Povedlo se jí to brilantně a tento záznam zachytil skutečnost, esenci toho, jak byla umělecky jedinečná. Tak talentovaných lidí není moc."

O video se postaral oscarový Australan Dion Beebe, který dříve pracoval na filmech jako "Chicago" nebo "Memoirs Of A Geisha" a který připravuje o nové Bennettově desce dokument. Deska "Duets II", na které se kromě Amy Winehouse objeví i jména jako Mariah Carey, Norah Jones, Lady Gaga, Willie Nelson, Queen Latifah nebo Andrea Bocelli, bude k dostání po 19. září.

Singl "Body And Soul" si můžete koupit již ode dneška, všechny zisky půjdou charitativní nadaci Amy Winehouse Foundation založené v jejím jménu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY