Británie vydává kompilaci na pomoc nezávislým labelům

08.09.2011 09:17 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Hořící sklad PIAS UK
© pitchfork.com
Srpnový požár objektu distribuční společnosti PIAS, za nímž podle všeho stála trojice teenagerů ve věku sedmnáct a osmnáct let, položil britskou nezávislou scénu na lopatky. Postavit ji zpátky na nohy se teď snaží tamní interpreti vydáním nové kompilační nahrávky "Love Music, Hate Violence".

"Časy jsou pro nezávislá vydavatelství už tak dost těžké a tohle je další smutný kopanec do úsměvu lidem, kteří zasvětili své životy tomu, aby udrželi tvář naší hudby vzrušující i s minimálními rozpočty," zaznělo z úst frontmana Enter Shikari Roua Reynoldse těsně po útoku na sklad Sony, při kterém kapela přišla o téměř veškeré zboží vlastního labelu Ambush Reality. I ona se samozřejmě bude na kompilačce podílet.

Dalšími zúčastněnými budou třeba skupiny We Are The Ocean, Young Guns nebo zpěvák Charlie Simpson. Ve stínu smutných událostí vyjde "Love Music, Hate Violence" samozřejmě pouze digitální cestou, a to 5. listopadu. Součástí akce budou i další propagační materiály související s albem. Výtěžek z jejich prodeje bude použit ve prospěch postižených vydavatelů. Více informací se dočtete na stránkách lovemusichateviolence.com.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY