T.G.I.F. a Watch The Throne v USA nadále vedou

26.08.2011 01:09 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

První místa se v amerických žebříčcích nezměnila: "Last Friday Night (T.G.I.F.)" Katy Perry i "Watch The Throne" Jay-Zho a Kanyeho Westa vedou i po týdnu. Singlové pořadí výrazně ovlivnil Lil Wayne se "She Will", track s Drakem odstartoval hned na třetím místě.
Katy Perry - Last Friday Night (T.G.I.F.)
© facebook interpreta
SINGLY - Je to zvláštní, ale za celé léto jsme měli jen jeden jediný debut v Top 10, nyní na konci srpna se ale jeden instantní hit v první desítce objevil: "She Will" byl vydán jako čtvrtý singl Lil Wayneova "Tha Carter IV" a hostuje mu na něm častý spolupracovník Drake. Deska v USA vychází v pondělí, není však překvapivé, že už se celá válí na internetu.

"She Will" tedy skončilo třetí (255 tisíc downloadů, 16 milionů impresí v rádiích) za "Last Friday Night (T.G.I.F.)" Katy Perry (154k, 140m) a "Party Rock Anthem" LMFAO (148k, 141m). Při pohledu na čísla tedy zjistíme, že LMFAO se opět vrátili do vedení v rádiích, což se naposledy stalo před deseti lety (Jennifer Lopez feat. Ja Rule - "I'm Real")

V Top 10 bychom už marně hledali Pitbulla, "Give Me Everything" spadlo do druhé desítky a nástupce "Rain Over Me" se bohužel sekl na začátku čtvrté desítky. Tam se také z chvostu žebříčku posunula Lady Gaga s novým singlem "Yoü And I". Na sedmnáctce už je "Cheers (Drink To That)" Rihanny, jehož video mělo vyjít právě ve čtvrtek.

Níže nalezneme ještě šest novinek, vedou je Lady Antebellum s "We Owned The Night" na čtyřicet sedmičce. Jméno Mac Miller na šedesátce asi málokomu něco řekne, vězte však, že devatenáctiletý bílý rapper si za poslední roky postupně budoval kariéru a po nespočtu mixtapes přichází s albem "Blue Slide Park", z kterého pochází i singl "Frick Park Market". Dejte mu šanci:

V posledních dvou desítkách debutují pussycatka Nicole Scherzinger s "Don't Hold Your Breath", indie AWOLNATION se "Sail", zpěvačka Colbie Caillat s "Brighter Than The Sun" a manželská country dvojice Thompson Square s "I Got You".

    Top 10 - singly:
  1. Katy Perry - Last Friday Night (T.G.I.F.)
  2. LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock - Party Rock Anthem
  3.  N Lil Wayne feat. Drake - She Will
  4. Maroon 5 feat. Christina Aguilera - Moves Like Jagger
  5. Nicki Minaj - Super Bass
  6. Bad Meets Evil feat. Bruno Mars - Lighters
  7. Foster The People - Pumped Up Kicks
  8. Lil Wayne - How To Love
  9. OneRepublic - Good Life
  10. Britney Spears - I Wanna Go

Jay-Z & Kanye West - Watch The Throne
© facebook interpreta
DESKY - Jay-Z a Kanye West si vítězství v týdnu slabším na debuty pohodlně pohlídali, "Watch The Throne" si připsalo dalších 177 tisíc, z čehož byl digitální prodej 35 % oproti 74 % minulý týden, kdy se fyzicky prodávalo jen tři dny. Adele si s "21" prodejně polepšila, a je tak zpět na bedně, kde se udrželo i "Now! 39".

V první desítce se objevily dvě novinky, na šestce to je country formace Eli Young Band se čtvrtou deskou "Life At Best", na osmičce altrockoví Blue October se šestou řadovkou "Any Man In America".

V třetí desítce zaujme výběrovka de facto rozpadlých rockerů Breaking Benjamin "Shallow Bay" a též eponymní počin herce Jeffa Bridgese, který ke country přičuchl díky filmu "Crazy Heart". Ještě bych zmínil číslo 134: výsledek debutu anglické zpěvačky Natalie Kills "Perfectionist" je sice hrozný, určitě ale stojí za to ji sledovat, viz. skladby s M. Pokorou ("They Talk Shit About Me"), LMFAO ("Champagne Showers"), Far East Movement ("2 Is Better") nebo will.i.amem ("Free").

Předpověď na příští týden: o pódium se popere Game s "The R.E.D. Album" a Barbra Streisand s "What Matters Most". Mnohem zajímavější ale bude za dva týdny sledovat výkony Lil Waynea, Red Hot Chili Peppers nebo Davida Guetty.

    Top 10 - alba:
  1. Jay-Z & Kanye West - Watch The Throne (177, -59 %)
  2. Adele - 21 (80, +10 %)
  3. ▬ Různí - Now! 39 (63, -42 %)
  4. ▼ Luke Bryan - Tailgates & Tanlines (53, -64 %)
  5. Jason Aldean - My Kinda Party (37, +5 %)
  6.  N Eli Young Band - Life At Best (35)
  7. Eric Church - Chief (31, -14 %)
  8.  N Blue October - Any Man In America (27)
  9. Beyoncé - 4 (25, -6 %)
  10. ▬ Kidz Bop - Kidz Bop 20 (24, -4 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY