Sigur Rós si na listopad připravili film i živák

19.08.2011 13:03 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Sigur Rós
© sigur-ros.co.uk
Minulý týden se na oficiálním webu Sigur Rós zjevilo tajemné video. Spekulacím je nyní konec - "Inni" je živák na dvou CD a jednom DVD a k dostání bude v listopadu.

O režii snímku, který najdete na DVD, se postaral Vincent Morisset a jedná se o záznam z posledního koncertu tohoto islandského projektu (posledního proto, že kapela vyhlásila v lednu 2010 pauzu). Vystoupení se uskutečnilo v londýnském Alexandra Palace a byl to rovněž po delší době první koncert jenom čtveřice Sigur Rós, tedy bez doprovodu smyčcového kvarteta Amiina.

Záznamy byly pořízeny digitálními kamerami, přetočeny na klasický materiál (16mm) a pak znovu zdigitalizovány. Díky tomu se bude nejspíše jednat o kus umění a ne o ledajaký živý záznam. Premiéru si tento snímek odbude 3. září na benátském filmovém festivalu Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica.

Audio verze "Inni" nabídne na dvou discích záznam "celého" zmíněného koncertu (údajně bez jednoho songu) a potrvá hodinu a tři čtvrtě. Níže se můžete podívat na onen už-ne-tajemný trailer.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY