V zasněném videoklipu "Gold" od Sigur Rós spící muž vzpomíná na blízkou osobu

08.08.2023 09:46 - Kateřina Spacek | foto: Filip Kůstka

Už je to měsíc a půl, co Sigur Rós představili svou osmou studiovku "ÁTTA". Deska, jejíž vydání bylo pro všechny fanoušky překvapením, je nabitá kompozicemi, které vás nenechají chladnými.

V případě této islandské sestavy to vlastně až tak překvapující není. Snad všechny nové songy, které má trojice na svědomí, jsou opět emotivní a berou dech. Ano, čtete správně - trojice. Na natáčení alba se totiž vrátil Kjartan Sveinsson, který kapelu v roce 2012 opustil.

Jistě všichni známe ten okamžik, kdy nám už při prvních tónech nějaké písně vyskakuje na těle husí kůže. A tentýž efekt má i "Gold". Jedná se opět o další hluboký a smyslný počin, který rozhodně nemůže nikoho zklamat ani urazit. Je to pozitivní skladba, při jejímž poslechu vám zároveň ukápne i slza.

Není tak příliš velkým překvapením, že zrovna k ní vyšel i videoklip. Režíroval jej Rene van Pannevis a jeho děj vás zavede ke spícímu muži, který sní o pláži a objetí. Nakonec se vzpomínka na milovanou osobu vlévá do snu. Muž spí nebo maluje obraz, který poté nosí na zádech. A opět spí a vzpomíná. Sny jsou vůbec zvláštní věc. Je jen na vás posoudit, co je skutečné a co ne.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY