Rhapsody Of Fire opouští zakládající člen Luca Turilli a klávesák Alex Staropoli

19.08.2011 17:47 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Rhapsody Of Fire
© rhapsodyoffire.com
Po patnácti letech společného válčení na metalové scéně se Rhapsody Of Fire loučí se svým zakládajícím členem, kytaristou Lucou Turillim. Z oficiálních zdrojů vyplývá, že hudebník potřebuje nalézt novou hudební inspiraci.

Luca Turilli vydal společné prohlášení s klávesákem formace Alexem Staropolim. Stojí v něm: "Deset vydaných studiovek, tematicky spojených jednou ságou. Představují po hudební i textové stránce důležité hudební cíle, kterých jsme dosáhli. To vše navíc podtrhuje naše poslední dílo 'From Chaos To Eternity', se kterým jsme získali velký úspěch. A za ten vám fanouškům právem děkujeme. Teď ale nastala chvíle, kdy musíme najít nové hudební podněty a přitom zachovat vizi každého z nás a naše přátelství."

Z právních důvodů bude sestava včetně klávesáka a zpěváka Fabia Lioneho pokračovat pod názvem Rhapsody Of Fire. Luca Turilli bude nadále vydávat svá díla pod kratším titulem Rhapsody, což bylo také původní jméno formace. Ke kytaristovi se připojí sestava čítající hudebníky jako Dominique Leurquin, Patrice Guers a Alex Holzwarth.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY