shop.musicserver.cz
Nové desky pro 3. týden

Nové desky pro 3. týden

Vydáno: 24.01.2016 14:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Z novinek tohoto týdne budou mít obzvlášť radost příznivci české scény a tvrdších žánrů. Ty první potěší duo Urbánek & Mourek, trio Liška, Malina, Nejtek, kapela Ising nebo soundtrack k filmu "Lída Baarová". Druhá skupina zaplesá nad Megadeth, Conradem Keelym, Rhapsody Of Fire či Axelem Rudi Pellem. Největší hvězdou však budou britští Suede.

Pokud se v pondělí 25. ledna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Suede - Night Thoughts (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: art rock

Suede - Night Thoughts
Britští Suede po svém návratu v roce 2010 rozhodně nelení. Po albu "Bloodsports" připomněli dvacetileté výročí vydání "Dog Man Star" a živák z této oslavy vydali teprve před pár týdny. Nyní se ale už soustředí na zcela novou nahrávku "Night Thoughts", které je současně soundtrackem ke stejnojmennému snímku uznávaného fotografa Rogera Sargenta, který před časem režíroval dokument o The Libertines. Brett Anderson a spol. na novince nabídnou celkem dvanáct písniček, které produkoval Ed Buller, s nímž spolupracovali již v minulosti, naposled pak na již zmíněném předchůdci "Bloodsports". První reakce na album jsou velmi pozitivní a zda zaujme i vás, můžete zjišťovat poslechem sampleru na webu formace. K dostání bude i deluxe edice, v níž najdete i DVD s již zmíněným filmem.


Urbánek & Mourek - Urbánek & Mourek (Tranzistor)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Urbánek & Mourek - Urbánek & Mourek
Autorské duo Vojtěch Urbánek a Tomáš Mourek, kteří své pojmenování trošku zkrátili a říkají si Urbánek & Mourek. Pro svoji prvotinu připravili celkem devět autorských skladeb, přičemž naprostou většinu písní nahráli během šestihodinové nahrávací frekvence ve studiu Svengali, kde duo doplnila ještě rytmická sekce, tvořená zkušenými hráči Tomášem Liškou (Pénte, Druhá tráva) a bubeníkem Marianem Petrželou (Floex, Skinny Joe Line). "Šlo nám o zachycení momentální atmosféry, teď a tady. Nahrávali jsme společně, všichni v jedné místnosti. Je to větší sranda a člověk si ve studiu nepřipadá tak sám, opuštěný…" komentuje vznik alba Tomáš Mourek. Tématicky se na desce prolínají introspektivní momentky, obskurní osudy ztracených existencí, společenská témata, ale najdeme tu i baladu nebo rozšafnou poctu ženské kráse. Co si pod tím vším představit, zjistíte přímo u nás na musicserveru - nabízíme celé album k poslechu.


Megadeth - Dystopia (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Megadeth - Dystopia
Nahrávky amerických Megadeth patří v posledních letech mezi nejvíce očekávaná díla. Muzikanti ve spolupráci s producentem Toby Wrightem potěší fanoušky jedenáctkou nových skladeb včetně předělávky skladby "Foreign Policy" původně od formace Fear. Frontman Dave Mustaine na desce slibuje odlišný hudební styl, zdaleka odlišný od úderných rádiových riffů. Jestli má slavný hudebník pravdu, posuďte sami a poslechněte si ukázku v podobě jedné z nových skladeb "Fatal Illusion". Stačí navštívit oficiální VEVO kanál kapely.


Tip týdne

Tomáš Liška / Luboš Malina / Michal Nejtek - Fragile Bliss (Animal Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / bluegrass / world music

Tomáš Liška / Luboš Malina / Michal Nejtek - Fragile Bliss
Současná vlna fúzování stylů a prolínání žánrů zasáhla už i Českou republiku. Dalšími, kdo do ní přilijí něco málo ze svého umu, jsou kontrabasista Tomáš Liška, etablovaný především na jazzové scéně, banjista Luboš Malina, zakladatel a pilíř kapely Druhá tráva a klavírista Michal Nejtek, známý jednak ze světa soudobé vážné hudby, ale též z doprovodné kapely Davida Kollera. Tito tři muzikanti, pohybující se každý většinou v jiném hudebním světě, vytvořili na albu "Fragile Bliss" nadžánrový mix akustické hudby, vycházející z jazzových i lidových kořenů mnoha proveniencí. Autorsky se na deseti skladbách podíleli především Liška a Malina, ovšem jednou skladbou přispěl i třetí člen tria. V nahrávacím studiu brněnského Divadla Orlí jim pak ve čtyřech skladbách vypomohl ještě bubeník Kamil Slezák. Poměrně vydatný průlet albem sdílí trojice na svém facebookovém profilu.


Steven Wilson - 4 1/2 (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / indie rock

Steven Wilson - 4 1/2
Snad každý hudebník se dostal do situace, kdy se mu v šuplíku skvělo pár povedených skladeb, které chtěl co nejdříve představit fanouškům. Bohužel, na vydání CD čítajícím alespoň osm nebo devět písní to ještě není, na EP je toho zase moc. Steven Wilson toto dilema vyřešil vskutku elegantně a vydává "4 1/2", nástupce své čtvrté studiovky "Hand. Cannot. Erase.". Deska čítá šest písní, které mají necelých čtyřicet minut. Čtyři z nich přitom vznikly během příprav předchozí desky a další zase během nahrávání "The Raven That Refused To Sing". Poslední ze skladeb "Don't Hate Me" pochází z repertoáru Porcupine Tree z roku 1998, ovšem Steven Wilson song pojal jako duet, do kterého si přizval Ninet Tayeb. Nahrávka bude k dostání na klasickém CD, jako vinyl nebo i jako Blu-Ray audio. Trailer k nahrávce na vás čeká na YouTube.com.


Axel Rudi Pell - Game Of Sins (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Axel Rudi Pell - Game Of Sins
Německý kytarista Axel Rudi Pell je pro své posluchače zárukou přísunu čerstvého materiálu. Novinka vychází v poslušném dvouletém intervalu od poslední "Into The Storm" a pyšní se titulem "Game Of Sins". "Vše šlo podle plánu," prozradil k přípravám uznávaný kytarista. A pokud Axela aspoň trošku znáte, jistě vás nepřekvapí, že si desku připravil zcela sám a třeba povolat hostujícího zpěváka, nebo jakéhokoliv jiného hosta ho ani nenapadlo. "A každý mi dal za pravdu, na desce není jediného slabého místa, jediné vycpávky," dodal sebevědomě autor. Výsledkem jeho práce je jedenáct skladeb včetně posledního digipackového bonusu. Ukázky k poslechu najdete na YouTube.com.


Různí - Lída Baarová (soundtrack) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Různí - Lída Baarová (soundtrack)
Do kin před pár dny vstoupil nový film režiséra Filipa Renče "Lída Baarová" inspirovaný životním příběhem slavné české herečky. Hudbu k němu složil Ondřej Soukup a jeho kompozice také zaplnily podstatnou část soundtracku. K jedenadvaceti instrumentálním skladbám v provedení Českého národního symfonického orchestru se navíc zařadily i čtyři dobové písničky, které nově nazpívali Petr Hanzlík, Zdena Trvalcová, Táňa Pauhofová a Samuel Klauser. K nim pak přibyla ještě původní píseň "Když tančí ďábel s andělem" s textem Gabriely Osvaldové, kterou nazpívala Lucie Bílá. Její videoklip jsme vám představili již před pár dny.


Brainstorm - Scary Creatures (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: power metal

Brainstorm - Scary Creatures
Německá power metalová formace Brainstorm sice působí na hudební scéně už přes pětadvacet let, ale českému publiku zase tak známí, jako třeba jejich krajané Helloween, nejsou. Z jedenáctky skladeb ve standardní edici srší energie a jiskřivá síla, o čemž se ostatně můžete přesvědčit sami náslechem všech písní na stránkách vydavatelství Nuclearblast. K singlu "The World We See" kapela natočila i videoklip, který si můžete prohlédnout na YouTube.com. Pokud si nové songy budete chtít poslechnout i naživo, máte možnost 12. února v pražském klubu Nová Chmelnice.


Ising - Chased By Reality (No Limits, distr. Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Ising - Chased By Reality
Česká kapela Ising se na hudební scéně pohybuje už více než pět let, odehrála desítky koncertů, ale na debutovou desku příliš nespěchala. "Chtěli jsme si dát opravdu záležet," říká Filip Hrdlička, zakládající člen kapely. "Drtivá většina nahrávek současné scény vzniká rychle a pak se vše dohání v postprodukci. To jsme nechtěli. Naše deska vznikala postupně s tím, jak se rozvíjela kapela, a chtěli jsme, aby zněla co nejvíce autenticky. Prostě tak, jak ji pak posluchači mohou slyšet i na koncertech." Nahrávání tak trvalo bezmála tři roky a podíleli se na něm další muzikanti jako Lukáš Chromek (Airfare), Martin Smrkovský (Prague Conspiracy) a zejména Roman Kasnik (Sunset Blvd), který se za svým studiovým pultem ve studiu Reset stal vrchním soundmasterem. Přebal alba je dílem výtvarníka Jana Gemrota, jehož grafika zdobí i album "Morphosis" Borise Carloffa. Jestliže Ising ještě neznáte, můžete se s ní seznámit například prostřednictvím Supraphonline.cz.


The Casualties - Chaos Sound (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: punk / punk rock

The Casualties - Chaos Sound
Že vám na hudební scéně chybí trocha toho hardcore punku? Pak tedy věnujte pozornost novince z dílny rebelující legendy The Casualties. Tato formace z New York City ještě zdaleka nepatří do starého železa a na nové desce to dokazuje dostatečně nahlas. Přesvědčete se ostatně sami a poslechněte si všech patnáct nových písní na stránkách Altpress.com. Svůj názor nebo srovnání s předchozím CD "Resistance", vydaným před třemi lety, nám napište do komentářů.


Hans Zimmer - Kung Fu Panda 3 (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Hans Zimmer - Kung Fu Panda 3 (soundtrack)
Je to teprve pár týdnů, co jsme naposled zmiňovali jméno hudebního skladatele Hanse Zimmera v souvislosti s hudbou k animované verzi "Malého prince" a už je tu znovu a opět s animákem, tedy přesněji se soundtrackem k němu. Jedná se o hudbu k filmu "Kung Fu Panda 3" a na album se dostalo hned dvacet kompozic. Zimmer ve třech z nich spolupracoval se slavným čínským pianistou Lang Langem a instrumentální dvacítku doprovodí ještě tři písničky - sborová předělávka hitu "Kung Fu Fighting", "Try", kterou se zazpívali tajwanští zpěváci Jay Chou a Patrick Brasca, a titulní písnička, o níž se postarali The Vamps.


Conrad Keely - Original Machines (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Conrad Keely - Original Machines
Fanoušky americké rockové formace ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead bude jistě zajímat nahrávka zpěváka a frontmana Conrada Keelyho "Original Machines". Hudebník, umělec a skladatel totiž připravil svou debutovou nahrávku, která je silně poznamenána jeho cestováním po Kambodži. I když některé z nových písní vznikly na turné s jeho domovskou kapelou, ve skladbách je jasně slyšet experimentování a objevování neprobádaných hudebních území. "Měl jsem více volnosti a mohl jsem vyzkoušet věci, které bych běžně nedělal a které by ani nezapadly do rockového mustru Trail of Dead," prozradil Conrad Keely v nedávném rozhovoru. Ukázku k poslechu najdete na YouTube.com.


Rhapsody Of Fire - Into The Legend (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: symfonický metal

Rhapsody Of Fire - Into The Legend
"Po dvou letech intenzivní práce, skládání a aranžování, po sedmi měsících strávených ve čtyřech různých studiích jsme tuto obrovskou a ambiciozní produkci dotáhli do konce," přesně tak uvedl novou desku klávesák populární italské symfometalové formace Rhapsody Of Fire Alex Staropoli. Výsledkem je dílo s názvem "Into The Legend", které disponuje více než hodinovou stopáží. Ve standardní edici obsahuje nahrávka deset skladeb, v limitovaném digipacku je o jednu skladbu bohatší. Kapela také natočila snímek k titulní skladbě alba, na který se můžete podívat na YouTube.com


Dále vychází:

A World Of Silence - Still (Mystic Production)
Abbath - Abbath (Mystic Production)
Abbath - Abbath (Box) (Mystic Production)
Abchordis Ensemble - Stabat Mater - Italian Sacred Music From The 18Th Century (Sony Music)
Borknagar - Winter Thrice (Sony Music)
Borknagar - Winter Thrice (Digipack) (Sony Music)
Fat White Family - Songs For Our Mothers (Mystic Production)
Howard Griffiths - A. Wranitzky: Violin Concerto - P. Wranitzky: Cello Concerto & Symphony In D Major (Sony Music)
Kristjan Järvi - Tchaikovsky: Swan Lake Ballet Music (Sony Music)
Latitudes - Old Sunlight (Mystic Production)
Magic Circle - Journey Blind (Mystic Production)
Mathias Kellner - Gsungene Gschichtn - Live (Sony Music)
Opeth - Candlelight Digipak Collection (Mystic Production)
Penumbra - Era 4.0 (Mystic Production)
Resistance - Coup De Grace (Mystic Production)
The Monkees - Complete Albums Box (Warner Music)
The Mute Gods - Do Nothing Till You Hear From Me (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Abbath - Abbath (Silver LP) (Mystic Production)
Borknagar - Winter Thrice (Sony Music)
Brainstorm - Scary Creatures (Mystic Production)
Conrad Keely - Original Machines (Sony Music)
Fat White Family - Songs For Our Mothers (Mystic Production)
Magic Circle - Journey Blind (Mystic Production)
Megadeth - Dystopia (Universal)
Rhapsody Of Fire - Into The Legend (Gold LP) (Mystic Production)
Rhapsody Of Fire - Into The Legend (Silver LP) (Mystic Production)
Různí - Straight Outta Compton (soundtrack) (Universal)
Steven Wilson - 4 1/2 (Mystic Production)
Suede - Night Thoughts (Warner Music)
The Casualties - Chaos Sound (Mystic Production)
The Mute Gods - Do Nothing Till You Hear From Me (Sony Music)

Reedice:
Saga - Pleasure & The Pain (Mystic Production)

NÁZORY
  • SUEDE FOREVER (Doktor Slovo, 24.01.2016 22:59) Reagovat

    and ever

    • Re: SUEDE FOREVER (Andy, 25.01.2016 01:36) Reagovat

      navěky věků, amen :)

  • aj týto neprichádzajú s ničím novým (Martin, 25.01.2016 08:57) Reagovat

    Žijeme v dobe plagiætorov a hekajůcich spevákov

  • Eliot Sumner: Information (paul91, 25.01.2016 12:48) Reagovat

    Eliot Sumner je hudebnice, která si rozhodně pozornost zaslouží, ten její trochu zatřený hlubší hlas je prostě úžasný. Deska Information vyšla před pár dny. Jenom nevím kdy (a jestli vůbec) jí bude možné koupit. Zatím jen iTunes, Spotify apod.

    • Re: Eliot Sumner: Information (john, 26.01.2016 00:16) Reagovat

      Priznajtě, že ona iba tak heka, aj ked hlboko... Pokial mátě aspoň základne hudobné vzdělanie, musitě to cítit

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Naživo: Hans Zimmer bez Hanse Zimmera vzal diváky v O2 areně na cestu kolem světa (09.03.2024 19:59)
- Fotogalerie: Hudební a vizuální show The World Of Hans Zimmer v obrazech (09.03.2024 18:47)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu