Beseda u Bigbítu vybrala čtyři talenty z regionu a má nové moderátory

26.07.2011 15:48 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Beseda u bigbítu flyer
© facebook interpreta
Soutěž Beseda hledá talent má své vítěze. Hlavní cenu poroty si odvezlo senické jazzové překvapení Fridge Aside, nejvíce hlasů a cenu diváků získala lipovská bigbítová IK Banda a hlavní scénu si za suverénně největší show zasloužili hodonínští Color Fly. Čtvrtými postupujícími jsou babičtí mladíci Mistake, za nimiž v těsném sledu (jako případní náhradníci) skončili veselští Second Toys. Všichni dostanou prostor mezi čtyřicítkou kapel ze šesti zemí na devatenácté Besedě u Bigbítu v Tasově, která se koná od 5. do 6. srpna v Tasově.

Kromě už ohlášených novinek pořadatelé připravili řadu překvapení. Mezi ty největší patří angažování tria nových moderátorů. Ve svých divokých improvizacích návštěvníky letos potěší duo Alexandr Stankov (HaDivadlo) a Roman Blumaier (Městské divadlo Zlín), známí třeba z aktuálního projektu Komediomat. Třetím moderátorem bude strážnický fenomén Filip Chlud.

Beseda u Bigbítu uvítá navíc dvě britské kapely světoznámého jména. Živelné bluesové uskupení Paul Lamb & the King Snakes, které vzniklo kolem jednoho z nejlepších evropských hráčů na harmoniku a šlape mu to opravdu skvěle. Elektronickým headlinerem bude duo JazZsTepPa, které oživuje hypnotické dubstepové rytmy své hudby hrou na bicí a trombón, a žánrově tak sahá až k drum'n'bassu či jazzu. Zástupcem písničkářských osobností bude letos Lenka Dusilová s kapelou. Z Čech dále přijede alternativní duo Dva oceněné žánrovým Andělem či živelný rockový projekt Romana Holého a Matěje Rupperta Neruda. Tradičně nebudou chybět interpreti z visegrádského regionu. Od našich severních sousedů dorazí neotřelá žánrová smršť D4D či divoké skáčko Etna Kontrabande. Maďarsko zastoupí triphopoví Realistic Crew nebo progrockoví Special Providence. Kompletní line-up naleznete na besedaubigbitu.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY