Hlavní hvězdy Rock For People bude sledovat šedesát tisíc očí

02.07.2011 07:54 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Rock For People logo
© facebook interpreta
Už dnes, 2. července, startuje další ročník festivalu Rock For People, a pokud nenastane žádná katastrofa, headlinerům bude přihlížet minimálně stejně tolik návštěvníků jako loni - tedy kolem třiceti tisíc. O atmosféru se postará sto dvacet tisíc rukou a nohou, o jejichž bezpečnost pak bude dbát dvě stě padesát stewardů a desítky zdravotníků nebo hasičů.

Právě v oblasti bezpečnosti byla oproti loňsku učiněna četná další opatření: výrazně se zvýší kontrola pohybu osob ve stanovém městě s kapacitou až patnáct tisíc lidí, zmnožilo se osvětlení, vylepšil i systém u vstupu do kempu. "Opět použijeme i termokamery, které nejen monitorují neoprávněný vstup do areálu, ale zároveň se starají o bezpečnost hudebních fanoušků," říká koordinátorka bezpečnostního programu Helena Pinkavová. I letos bude zřízena hot line pro návštěvníky, na kterou budou moci hlásit problémy například s neochotou ochranky, se zdravotní službou (letos bude na dvou místech!), přeplněnými toaletami nebo eventuálně s prodávanými potravinami.

Všechny další informace a detaily k programu jsou k dispozici na rockforpeople.cz nebo facebook.com/rockforpeople. Rock For People proběhne ve Festivalparku v Hradci Králové od 2. do 5. července za účasti sto čtyřiceti kapel, dvacítky DJs a se dvěma desítkami divadelních a hudebních vystoupení v různých částech areálu. Headlinery jsou letos My Chemical Romance, Pendulum, Sum 41, Paramore nebo Bullet For My Valentine a kromě hudby si mohou návštěvníci bez omezení užívat i služeb t-music zone, kde nebude chybět dobíjecí stanice pro pět set mobilů. K volnému užití T-Mobile připraví deset notebooků s internetovým připojením a bezplatnou wi-fi v okolí zóny

T-Mobile letos dále připravil i novinku v podobě uzamykatelných bezpečnostních schránek "Festival Lockers", která se nachází v areálu Festivalparku. Zákazníci T-Mobile si v ní mohou uložit své věci zdarma, pro ostatní návštěvníky bude služba k dispozici za poplatek 50 Kč. Společnost T-Mobile letos podpořila i ekologický program Rock For People. Staropramen pro zajištění co nejvyššího komfortu návštěvníků a co nejrychlejšího servisu v areálu Festivalparku připravil více než 140 pivních kohoutů, což je ještě víc než v loňském roce. Čepovat se budou piva Staropramen Světlý a Ležák, loňské novinky Jedenáctka a točené Nealko a nabídku rozšíří také další piva z portfolia značky. Návštěvníci festivalu budou mít navíc unikátní příležitost ochutnat letošní osvěžující novinku Staropramen Cool Lemon v točené variantě.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY