Rock For People obohatí ekologický program a možná i Guinessovu knihu rekordů

20.06.2011 18:28 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Rock For People logo
© facebook interpreta
Rock For People přivítá festivalové fanoušky již za dva týdny a kromě hodnotného hudebního programu přinese i spoustu doprovodných akcí. Mezi ně patří nové ekologické rekordy, neboť právě na festivalu oslaví své narozeniny organizace Greepeace. Rock For People se také letos stane součástí maratonu - pokusu o světový rekord, kdy sem dorazí editor britského magazínu IQ Greg Parmley, jenž chce během měsíce navštívit skoro třicet hudebních festivalů po celé Evropě. Aspiruje tím na zápis do Guinessovy knihy rekordů.

V rámci oslav dvou dekád působení hnutí Greenpeace vznikne na festivalu tzv. Zelené městečko - druhé epicentrum dění s pestrým programem. Sami organizátoři Rock For People podporují zelené myšlení veřejnou dopravou (včetně kyvadlové), vlakovou dopravou na festival, cyklojízdou (včetně výroby a instalace stojanů na kola a letos poprvé s profesionálním doprovodným cykloservisem) nebo také tiskem propagačních materiálů na recyklovaný papír. Chybět by na místě neměl ani recyklovatelný toaletní papír. Nově se do zeleného programu zapojí i společnost T-Mobile, díky které bude možné rozšířit unikátní separační linky i recycle pointy. "Jsme rádi, že se nám daří eko aktivity neustále rozšiřovat. Letos se budou účastníci v Zeleném městečku moci například dozvědět novinky o solární energii," říká Michal Thomes z pořádající agentury Ameba Production.

Zajímalo vás, jestli festival v Hradci Králové snese srovnání s atmosférou slavných evropských festivalů? Kde se nejlépe starají o muzikanty, poskytují jim nejlepší podmínky a kde mají jejich příznivci nejlepší zázemí? I na tyto a další otázky by měl Greg Parmley znát odpověď koncem července. Na Rock For People přijede pokořit světový rekord. Na téměř třicítku festivalů si vyhradil pouhých třicet dnů, během kterých navštíví na třináct zemí. Svou cestu zahájí 24. června rovnou v Glastonbury, pak bude pokračovat směrem Chorvatsko a posléze zase zpět. Návrat do rodné země plánuje na 23. července.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY