Rock For People uzavřel zahraniční line-up

09.06.2011 12:13 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

The Ghost Inside
© facebook interpreta
Pětačtyřicet zahraničních kapel čítá nyní sestava blížícího se festivalu Rock For People, který se koná od 2. do 5. července v Hradci Králové. Posledními dvěma potvrzenými jmény jsou kalifornští zástupci metalcoru z The Ghost Inside, kteří již dvakrát uhranuli tuzemské publikum, a australská formace Loonaloop, navazující personálně i svěží kombinací živých nástrojů se syntetickými beaty na populární a progresivní uskupení Tribal Drift.

S nově potvrzenými tuzemskými Tata Bojs, kteří se přijedou představit s novým albem "Ležatá osmička", se Rock For People blíží do svého finále. "Do festivalu zbývají tři týdny a my čekáme už jen na dva krát sedm výherců soutěží mezi kapelami v Polsku a Maďarsku. Završujeme i divadelní program, jemuž bude vyhrazena samostatná plocha se třemi scénami a soubory jako Kvelb nebo Studna," láká dramaturg festivalu Petr Fořt. Dále dodává, že speciální set chystá společně s britskými folk-punkery Levellers domácí Divokej Bill. Překvapení bude čekat i Kate Nash, na kterou se připravuje zpěvačka Debbi.

Změn dozná i Festivalpark a stanové město, které pojme až patnáct tisíc návštěvníků. Kvůli velkému počtu lidí bude zdvojnásoben počet umýváren, posíleny ohřívače na vodu, pravidelný servis toalet i lepší povrch kolem sociálních zařízení. Před areálem Festivalparku vznikne 24hodinová zóna s úschovnou zavazadel, hospodou, barem, prodejnou potravin, sportovními aktivitami, dobíjecími zásuvkami, infocentrem a podsadami nebo Zeleným městem Greenpeace.

Tento týden, přesně 6. června, spustil generální partner festivalu společnost T-Mobile v rámci kouzelných úterků prodej lístků na festival v režimu 1+1. Tím kouzelným úterým je 5. červenec, kdy každý zákazník telefonické společnosti, který si koupí na ten den lístek, získá dvě vstupenky za cenu jedné. Cena je 1 200 Kč, prodávat se bude formou lístku v mobilu na t.music.cz/rockforpeople. Jednodenní vstupenka na místě pak bude stát 1 400 Kč na osobu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY