Luxusní banket s A Banquet

03.06.2011 13:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Na rozdíl od kolegy Lukáše Bendy si nemyslím, že je česká Bandzone scéna plná talentovaných kapel, které čekají na objevení. Jakožto totální ultrapopař chci, aby mi skupina nabídla hotový produkt a ne polotovar, z něhož možná někdy něco bude. A Banquet v podobě EP "Kiss The Night!" mi přesně tohle poskytli.
7/10

A Banquet - Kiss The Night!

Skladby: Gold Frames, Dark Streets, Freeze To Caress, First Light, Siren's Blare, Emerald Eyes, Dark Streets (Armin Effenberger Radio Edit)
Vydáno: listopad 2010
Celkový čas: 23:48
Vydavatel: vlastní náklad
Na mladou domácí kapelu jsme se A Banquet na musicserveru věnovali opravdu poctivě. Už na jaře minulého roku jsme informovali o jejich debutovém singlu "Dark Streets", neopomněli jsme možnost stažení jejich EP zdarma, udělali jsme s nimi rozhovor a byli jsme i na jejich nedávném pražském koncertě. Ale na recenzi samotného ípíčka "Kiss The Night!" jsme nějak zapomněli. U dobré hudby ale platí, že lepší pozdě než nikdy. Zvláště když se jedná o opravdu našlápnutou českou skupinu.

Trojice přímo vyzařuje touhu být úspěšnou, ale na druhé straně pro to kluci i mnoho dělají. Minialbum jim produkoval Boris Carloff, neustále koncertují (a že na ně určitě ještě nechodí stovky lidí, ale když se daří, spíše desítky, si umím představit), dbají na image a pořídili i velmi povedený videoklip ke skladbě "Freeze To Caress". Jasně, pro někoho jejich skoro až novoromantický či emo výzor může být odpudivý, ale lepší, když se snaží vypadat nějak než nijak. A tah s poskytnutím EP ke stažení zdarma je prostě fajn, navíc když se z něj na vás pak line kvalitně odvedená práce ve výborném zvuku.

A Banquet sice tvrdí, že hrají futu-roll, pro snadnější pochopení a přiblížení nabízím mix osmdesátek a devadesátek, Muse a Hurts, elektroniky a kytar. Samotné ípíčko pak zní jako tři singly, tři jejich b-strany (ovšem ty kvalitní, ne ty zbytkové) a jeden bonusový remix, poskládané přesně takhle za sebou. Elektronický úvod "Gold Frames" a táhlý refrén na začátek vás pohltí, "Dark Streets" přinutí dupat do rytmu a při "Freeze To Caress" se asi melancholicky zasníte. "Emerald Eyes" by zase mohli mít v repertoáru Muse, až tak moc si z nich A Banquet v téhle písni vzali. Bonusový remix Armina Effenbergera z Cartonnage je spíše taneční covervezí s vokálem Vandy, který by klidně mohl být i na jejich desce.

"Kiss The Night!" by stálo za to si i koupit, nestáhnout si ho zadarmo je ovšem hřích. Sosejte třeba odtud a zkuste je někdy naživo.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY