Festival Trutnov Open Air chystá v Praze zahřívací show

29.04.2011 10:41 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Jim Morrison
© biography.com
Příznivcům trutnovského festivalu jistě neunikly problémy, se kterými se pořadatelé hudení akce potýkali ze strany radnice, která určila k zastavění část pozemků Na Bojišti. Produkční tým se proto rozhodl uspořádat 13. července v pražské Incheba Areně neformální jednodenní setkání "Trutnov In Prague", v rámci kterého se představí legendární hudebníci z kultovní kapely The Doors.

Pořadatelé Borek Jiřík a Geronimo Agency chtějí společně s kapelou Raye Manzareka a Robbieho Kriegera připomenout jejich kumpána, mystifikátora a spirituálního básníka Jima Morrisona, který zemřel před čtyřiceti lety. "Chceme vytvořit jakýsi protipól ke klasickým koncertům odehrávajícím se v hlavním městě, na které se většinou přijde, poslechne a odejde bez bližšího momentu setkání. S pomocí Jimovy aury se pokusíme přenést mezi městské kulisy energii z podhorského ležení. Sami jsme zvědaví, nakolik se podaří vdechnout do zastřešeného prostoru kousek atmosféry zpod nebe," prozradil zakladatel trutnovského festivalu Martin Věchet.

Incheba Arena bude otevřena od sedmé hodiny večerní. Cena vstupenky je 880 Kč včetně poplatku v síti Ticketportal. Můžete si také objednat speciální památeční edici za 830 Kč, kterou dodává Geronimo Agency.

Samotný festival se uskuteční od 17. do 21. srpna. Kromě vzpomínky na Jima Morrissona bude věnován mezinárodní organizaci zasazující se o dodržování lidských práv Amnesty International a indiánským bojovníkům od Tippecanoe. Přijede jej podpořit i Iggy Pop s The Stooges. Bude to jeden z jejich posledních společných koncertů. Vstupenky si můžete objednat za zvýhodněnou cenu 880 Kč pod krycím názvem "Rychlé šípy". Cena platí do konce dubna a při objednání jedenácti vstupenek dostanete jeden kousek zcela zdarma.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY