Kabát je nejprodávanější již dvanáctý týden

13.04.2011 15:45 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

První místa se nám i nadále ne a ne změnit. Zatímco prodejny čekají netrpělivě na novinky, v rozhlase se nám to teď pěkně míchá. Je pravda, že by rádia mohla do vysokých rotací posílat více novinek, ale momentálně nám nezbývá nic jiného než se spokojit s tím, co máme.
Martin Solveig & Dragonette - Hello
© facebook interpreta
RÁDIA - Producent a DJ Martin Solveig čekal na svůj průlomový hit šestnáct(!) let. Podařilo se mu to se singlem, který není nutno dlouze představovat. Píseň "Hello" natočil s kanadskou electropopovou kapelou Dragonette a byl to zásah do černého. V našich rádiích je to už třetí týden číslo jedna. Úspěch Israel Kamakawiwoʻole a jeho skladby "Over The Rainbow" je vcelku překvapivý. Tento havajský muzikant za svého života zaznamenal minimální úspěch a v současnosti jeho sláva stoupla především díky užití jeho skladeb v reklamách (AXE) a televizních pořadech (Glee). Naše rádia ji mají taky dost ráda, a tak je tento týden na druhém místě. Třetí místo mají Milk & Sugar a zremixovaný hit kapely Vaya Con Dios "Hey (Nah Neh Nah)". Čtvrtá i nadále zůstává Jennifer Lopez s lambádovitou "On The Floor". Na pětku se propadla Avril Lavigne s "What The Hell?". Nově jsou pak v desítce Alexandra Stan se skladbou "Mr. Saxobeat" a Black Eyed Peas, kterým se to podařilo se skladbou "Just Can't Get Enough" za pouhých šest týdnů. Tak ono to přece jenom jde, co?

Z novinek určitě nesmím opomenout Maročanku Sophii Charai, kterou sice nehrají nikde jinde než v Česku a na Slovensku, ale pokud skladba "Pichu Pichu" pojednává o rozpočtové politice České republiky (a ničem jiném), tak proč ne? Mě už těžko něco překvapí. Novinka je třicátá čtvrtá. Čtyřicátá sedmá je Nicole Scherzinger s novou hitovkou "Don't Hold Your Breath" z jejího prvního debutového alba "Killer Love". A do třetice tady máme Rytmuse, kterému "Jebe". A je to!

Top 10 ČR - rádia:
  1. Martin Solveig feat. Dragonette - Hello
  2. ▲ Israel Kamakawiwoʻole - Over The Rainbow
  3. ▲ Milk & Sugar vs.Vaya Con Dios - Hey (Nah Neh Nah)
  4. Jennifer Lopez & Pitbull - On The Floor
  5. Avril Lavigne - What The Hell?
  6. Katy Perry - Firework
  7. Pink - Fuckin' Perfect
  8. Debbi - Touch The Sun
  9. ▲ Alexandra Stan - Mr. Saxobeat
  10. Black Eyed Peas - Just Can't Get Enough

Top 100 RÁDIO 14/2011 - novinky:
34. Sophia Charai - Pichu Pichu
47. Nicole Scherzinger - Don't Hold Your Breath
51. Rytmus - Jebe
64. Mohombi feat. Akon - Dirty Situation
74. Kaci Battaglia/Ludacris - Body Shots
76. Martin Hayek - Rasputin (Jirka Šmicr)
78. Michael Burian/Victoria - Secret

Kabát - Banditi Di Praga
© facebook interpreta
PRODEJNOST - V prodejnách se minulý týden asi objevilo málo novinek, nebo co. Každopádně o novinku tentokrát skoro ani nezavadíte, první místo už je docela nudné (no jo, zas ten Kabát s "Banditi Di Praga" - klukům to zkrátka přes nepříliš pochvalné recenze vyšlo). Co dál? Druhá je Lucie Bílá s "Duety naBílo". Třetí jsou již pátý týden po sobě Nightwork s Tepláky, Kroky i Františkem Soukupem. Všichni tam jsou. Na čtvrté místo z místa sedmnáctého se vyšplhal Divokej Bill s výběrem "Unisono (Best Of 2000-2010)". Do desítky se vrátil i slovenský rapper Rytmus s deskou "Kraľ". Šestka pro tentokrát a jinak si připisuje již šedesátý první týden v prodejní hitparádě. Nově se pak do desítky podívala i Marie Rottrová se "Zlatou kolekcí 1968/2010". Minulý týden jedenáctá, tento sedmá.

Jak jsem už naznačil, s novinkami se tentokrát opravdu neroztrhl pytel. Jsou pouze dvě. Z té první mám upřímnou radost, protože jde o výběr "Songs For Japan". Výtěžek z prodeje tohoto nosiče totiž půjde na pomoc Japonsku a je fajn, že i Češi se do kampaně zapojili a projekt podpořili. Výběr je třicátý osmý. Druhou novinkou je na místě čtyřicátém pátém bestofka kapely XIII. Století nazvaná "Ritual/Best Of Gothic 1991 - 2011". A to je opravdu vše. Ahoj za týden!!

Top 10 - prodejnost:
  1. Kabát - Banditi Di Praga
  2. Lucie Bílá - Duety naBílo
  3. Nightwork - Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa
  4. Divokej Bill - Unisono (Best Of 2000-2010)
  5. R.E.M. - Collapse Into Now
  6. Rytmus - Kraľ
  7. Marie Rottrová - Zlatá kolekce 1968/2010
  8. Hana Hegerová - Mlýnské kolo v srdci mém
  9. Green Day - Awesome As F**k
  10. Within Temptation - Unforgiving

TOP 50 Prodejní 14/2011 - novinky:
38. Různí - Songs For Japan
45. XIII. Století - "Ritual/Best Of Gothic 1991 - 2011"

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 14. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY