Herec Steve Martin zkusí štěstí s novým bluegrassovým albem

20.03.2011 12:46 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Steve Martin
© facebook interpreta
Stalo se už zvykem, že úspěšní herci zkoušejí štěstí i v jiných uměleckých profesích. Jedním z těch posledních je i Steve Martin, známý z filmů jako "Dvanáct do tuctu" nebo "Jeden navíc". Po dvou letech vydal před několika dny další bluegrassovou nahrávku "Rare Bird Alert". Je dostupná ve třech formátech. Vedle standardního CD si zájemci mohou také koupit vinyl a luxusní edici, jež navíc obsahuje hrací karty.

Nástupce desky "The Crow: New Songs For The Five String Banjo" z roku 2009 má cestičku takřka vyšlapanou. Jeho předchůdce si totiž vysloužil přízvisko nejlepší bluegrassové nahrávky díky získané ceně Grammy. Novinka obsahuje třináct skladeb. Na třech z nich se skladatelsky podíleli a zahostovali The Steep Canyon Rangers, kteří se Stevem Martinem občas vyrazili i na koncerty.

Produkci obstaral Tony Trischka a společně na desku přizvali Dixie Chicks (skladba "You") a Paula McCartneyho (píseň "Best Love "). Steve Martin ke kolaboraci s Paulem McCartneym prozradil: "Potkal jsem se ním třikrát nebo čtyřikrát a máme společné přátele. Úplně se nadchl - když jsme mu řekli, že pro něj něco máme, hned chtěl víc."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY