Lady Gaga a Adele si v USA podržely vítězství

10.03.2011 22:11 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

První místa se v USA od minula nezměnila: mezi singly zvítězila Lady Gaga, v deskách Adele. Nejvyšší singlovou novinkou se stalo "Till The World Ends" Britney Spears, v deskách to bylo "Late Nights & Early Mornings" Marshi Ambrosius následované alby Dropkick Murphys a Aarona Lewise.
Lady Gaga - Born This Way (singl)
© facebook interpreta
SINGLY - První dvě místa v singlech jsou už třetí týden stejná: Lady Gaga a Cee Lo Green si všechnu konkurenci pohlídali. Rihanna dosáhla trojkou nového maxima "S&M", pohoršil si naopak "Grenade" Bruna Marse, který je nyní šestý za Jennifer Lopez, jejíž "On The Floor" je v downloadech už druhé. "E.T." si od minula nepolepšil, co tak třeba vydat už ten videoklip? Do Top 10 se nám nově dostalo "Blow" Ke$hi, stejně jako její všechny předchozí singly. Připomenu, že zlata dosáhla s "Tik Tok" a "We R Who We R".

Ze zajímavých posunů v nižších částech lze jmenovat skok ze 66. místa na 38. "Just Can't Get Enough" Black Eyed Peas nebo 82=>49 "Bow Chicka Wow Wow" Mikea Posnera a 24=>15 "Look At Me Now" Chrise Browna. S nejvyšší novinkou přišla Britney Spears, nový singl "Till The World Ends" debutoval na dvacítce, "Hold It Against Me" je nyní o čtyři místa výše. Další čerstvé hity se nacházejí až od místa 70 a dál, například "Rope" Foo Fighters, "Did It On'em" Nicki Minaj nebo "21st Century Girl" Willow Smith.

    Top 10 - singly:
  1. Lady Gaga - Born This Way
  2. Cee Lo Green - F**k You
  3. Rihanna - S&M
  4. Pink - F**kin' Perfect
  5. Jennifer Lopez feat. Pitbull - On The Floor
  6. Bruno Mars - Grenade
  7. Ke$ha - Blow
  8. Katy Perry feat. Kanye West - E.T.
  9. Enrique Iglesias feat. Ludacris & DJ Frank E - Tonight (I'm Lovin' You)
  10. Katy Perry - Firework

Adele - 21
© facebook interpreta
DESKY - V domovské Británii vede Adele s deskou "21" už šestým týdnem, v USA si vítězství bude užívat s největší pravděpodobností naposledy. I tak je 168 tisíc krásné číslo a celkově už tak má na kontě přes půl milionu za dva týdny. Nejvyššího debutanta máme na dvojce, anglická r'n'b zpěvačka Marsha Ambrosius po několika mixtapech vydala LP sólovku "Late Nights & Early Mornings" a zaujala jí téměř stovku tisíc Američanů. Překonala tak výsledek třech desek s projektem Floetry, kde funguje spolu s Natalií Stewart.

Dalšími novinkami v Top 10 jsou skvělí punkeři Dropkick Murphys se sedmou studiovkou "Going Out Of Style" a zpěvák Staind Aaron Lewis se sólo EPčkem "Town Line". Níže v hitparádě, na patnáctce, se umístila písničkářka Lucinda Williams s deskou "Blessed". Rock, folk, blues a country hraje už přes třicet let, s hudbou tedy začala ještě dříve, než se narodila Francesca Battistelli. Tato italsko-americká vyznavačka křesťanského popu se s druhou deskou "Hundred More Years" umístila hned za ní.

Ve čtvrté desítce pak debutují Beady Eye alias Oasis 2.0 s "Different Gear, Still Speeding" a švédská zpěvačka Lykke Li s druhou nahrávkou "Wounded Rhymes". Příští týden se očekává vítězství "Laser" Lupeho Fiasca s cifrou okolo dvou set tisíc, sekundovat mu bude pátá Glee kompilace, "Goodbye Lullaby" Avril Lavigne a "Collapse Into Now" R.E.M.

    Top 10 - alba:
  1. Adele - 21 (168, -52 %)
  2.  N Marsha Ambrosius - Late Nights & Early Mornings (96)
  3. Mumford & Sons - Sigh No More (54, -24 %)
  4. Justin Bieber - Never Say Never: The Remixes (53, -48 %)
  5. ▼ Různí - Now That’s What I Call Music! 37 (44, -24 %)
  6.  N Dropkick Murphys - Going Out In Style (43)
  7.  N Aaron Lewis - Town Line (EP) (38)
  8. Justin Bieber - My World 2.0 (33, -22 %)
  9. Bruno Mars - Doo-Wops & Hooligans (32, -13 %)
  10. Pink - Greatest Hits.... So Far!!! (31, +22 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY