shop.musicserver.cz

Je jaro

Vydáno: 09.03.2011 05:00 v sekci Recenze - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Přestože desku "Wir" vydali veteráni německé hip-hopové scény v červnu deset, zůstává aktuální i dnes. Jednak Blumentopf nejlepší bavorskou nahrávku loňskýho roku obohatili o bonusový disk, jednak zásadní roli hraje faktor jaro. Pokud jste s přibývajícími teplotami zvyklí poslouchat barevnou muziku, zbystřete.

9/10

Blumentopf - Wir

Vydáno: 4.6.2010 (speciální edice 11.2.2011)
Celkový čas: 52:00 + 30:00
Žánr: hip-hop

Skladby: CD1: SystemFuck, Erzähl mir was, Wir, Taschen voller Sonnenschein, So La La, Nicht genug, Nerds, Wach auf, Ausmisten, Mein Dein feat. Janna, Hunger, Fenster zum Berg, Helping Hand. Supereinfachschwierig, Sie tanzt die Nächte durch feat. Janna
CD2: Smells like Teamspirit, Remix, Bis die Dicke singt, Anfänger, Totchic, Auf der Suche, Der ewige Beifahrer, Rapper, Toi Toi Toi, Man, Cyberfreund, Better be ready, SystemFuck feat. SK Invitational (live), Teamspirit feat. SK Invitational (live), Hunger feat. HR Sinfonieorchester (live)

Vydavatel: Parlophone

Líbil se vám zvuk "Dual Shocku"? A co texty "Sturm und Drang"? Pěstujete rádi němectví? A nepohrdáte tím, že se do hudby místo zpěvu árií mluví? Pokud máte alespoň čtvrtinovou úspěšnost odpovědí, máte placku na jaro.

Blumentopf působí na scéně dlouhých devatenáct let a pořád mají co říct. Mluví k věci, přesto oklikou. Klidně by mohli se sentimentem vzpomínat na zlatý devadesátky, ale oni jdou dál. Jsou dál. Navíc tak zábavní, ironičtí, ale hlavně hitoví jako na nové nahrávce Blumentopf dosud nebyli.

Na první poslech

"Mein Dein" se výborně rýmuje s "Jein" Fettes. A vůbec, tvorbě Fettes Brot je "Wir" mnohem podobnější než diskografii samotných Blumentopf.

Co píseň, to hit. Blumentopf před vydáním "Wir" podepsali smlouvu u EMI, a poprvé tak opustili famílii Four Music. Ukončení kontraktu s labelem Fanta4 a vydání se do komerčních vod pak paradoxně tvorbě altešůlových klasiků jen prospělo. Blumentopf se vyhecovali ke své dosud nejlepší desce. Každý song je lehce zapamatovatelný, nějakou vychytávkou signifikantní. Vše na "Wir" má svý místo, vše do sebe zapadá. Eintopf včerejších zvuků, to je Blumentopf dnes.

Punk ("SystemFuck"), roztančený beat a la Irie Révoltés ("Erzähl mir was"), recyklace sedmdesátkového US zvuku v "Nerds", kritika MTV, Deichkind a Böhse Onkelz. Žádný kalkul, tvorba od srdce. Slova od srdce.

"Ausmisten" navozuje podobnou hard'n'heavy atmosféru, která prostupuje celým "Dezorient Expressem". I Němci tak mají své Prago pyčo. Blumentopf Union. Od rozjímání u hamburských Absolute Beginner má člověk při poslechu německýho hip-hopu poprvý nějaký pocity. Převládají pozitivní.

DJ Sepalot a čtyři MCs - Cajus, Holunder, Roger a Schu - si připsali i hitparádové úspěchy. V německy mluvících zemích zabodovala píseň "So La La", která sice nebyla tak virální jako před lety "Alles neu" Petera Foxe, se kterou jste usínali a se kterou jste se i probouzeli, přesto ji dnes zná (nejen) v Německu každý.

A stejně tak vám každý Němec poví, že Blumentopf je to nejlepší, co kdy v Barvorsku vzniklo. Hlavně když hrajou naživo. Už vloni v létě na festivalových pódiích potvrdili pozici nejlepší německé hip-hopové skupiny. Při živých produkcích Blumentopf roste. A je úplně jedno, jestli v deset ráno, nebo v deset večer.

Pokud je na nějakém festivalu letos zastihnete, nenechte si je ujít. Při dopoledním setu se totiž rádi necháte provonět marihuanovým odérem "Tascher voller Sonnenschein", odpoledne se s kelímkem piva s redbullem pobavíte při oslavě bavorství ve "Fenster zum Berg", a co teprve noční kytarové peklo "Supereinfachschwierig" nebo stadiónovka "Wir"...? Produkce, která se musí líbit každému.

Devět z deseti. Ale jinak zůstávám gegen Bayern, samo sebou.


  • Květináč (Ribery, 09.03.2011 21:02) Reagovat

    nechápu to velmi vysoké hodnocení, svého času jsem se potkával s blumentopf formou klipů na vivě, a jediné co si pamatuji že tahle partička patřila k tomu nejnestravitelnějšímu co tam dávali, grrr

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
The Split - Mankind In Vitro 7/10
Recenze: Hutný prog rock olomouckých The Split na "Mankind In Vitro" ohromí i zahltí Olomoučtí The Split se před třemi lety svým debutem "Reminiscences" solidně etablovali na domácí progrockové scéně. Očekávání spojená s následovníkem byla přinejmenším napjatá. Deska "Mankind In Vitro" vyšla v červenci a... čtěte zde
Vydáno: 01.09.2024 08:00 v sekci Recenze
Ota Petřina - Super-robot/Pečeť (vinylová reedice 2024) 8/10
Recenze: "Super-robot" a "Pečeť" Oty Petřiny zůstávají i po letech nepřehlédnutelnými výboji domácího art rocku Slibnou kariéru vám může zarazit zdánlivá prkotina. Své o tom věděl multitalentovaný Ota Petřina. Minulý režim tak provokovaly jeho výrazné vlasy - a s nimi spojená neústupnost -, až ho jednoho dne na pódia nepustil. Paradoxně... čtěte zde
Vydáno: 31.08.2024 09:38 v sekci Recenze
Tali - Vymyslela jsem si žánr, který není závislý na trendech a aktuálním dění
Rozhovory: Tali - Vymyslela jsem si žánr, který není závislý na trendech a aktuálním dění Slovo a práce s textem jsou pro slamerku, písničkářku, kreativní duši a ambasadorku trapnosti Tali největší svobodou a zároveň i každodenní obživou. Nedávno vydala debutové album "Kvalitní umění", už předtím pomáhala Thomovi... čtěte zde
Vydáno: 30.08.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 34. týden 2024
Domácí rádiový i albový žebříček stagnují, v digitálu udeřil Škwor "Sílou starejch vín" Čtyřiatřicátý týden roku 2024 patří v českých hitparádách k těm, v nichž se toho na předních pozicích mnoho nestalo - takových je ostatně naprostá většina. V rádiích, albech ani singlovém digitálu nedošlo ke změnám v top... čtěte zde
Vydáno: 29.08.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 34/2024 - od Sabriny Carpenter přes Fontaines D.C. po Lainey Wilson
Nové desky 34/2024 - od Sabriny Carpenter přes Fontaines D.C. po Lainey Wilson V hudebních novinkách mají tentokrát poměrně silné zastoupení ženy. Na předních pozicích najdeme Sabrinu Carpenter, Lainey Wilson, Mothicu, Ruthie Foster, Gillian Welch nebo Simone Simons z kapely Epica. Vyvažují to Fontaines D.C., Mike... čtěte zde
Vydáno: 28.08.2024 15:00 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 32/2024 - od Polo G přes Hammerfall po Chlöe (14.08.2024 19:00)
- Prago Union vydává novou desku. "Zvukoloď" právě vyplouvá (12.08.2024 17:14)
- Prago Union hlásí brzký příchod nové desky a lákají fanoušky na plovárnu. Dorazí i David Koller, Bára Poláková a Rest (26.07.2024 17:58)
- Fotogalerie: Prago Union udělali z Café V lese pořádný Řáholec (08.12.2023 15:33)
- Prago Union, Rigor Mortiz, Řezník, Rest, Mutanti a Krotitelé Dechů ve čtvrtek zaútočí na Lucerna Music Bar (14.11.2023 11:43)
- Naživo: Druhý den ostravských Colours ovládli geniální Jacob Collier a magická Ewa Farna (21.07.2023 20:04)
- Fotogalerie: Druhý den se Colours rozzářily s Ewou, Niallem a Jacobem (21.07.2023 13:17)
- Prago Union to rozbalí v Ledárnách s Krotiteli Dechů. Přijde i Rigor Mortiz pokřtít "Pohřební Hlídku" (30.06.2023 09:37)
- Hotovo 20. Prago Union vyráží na narozeninové turné, slavit bude s Krotiteli Dechů (28.10.2022 07:42)
- Rozhovory: Kato (Prago Union) - Na desce jsem vždy, kým bych chtěl bejt (25.09.2022 12:15)

ALBUM TÝDNE 35/2024

Astrid S
Joyride

Letošní prázdniny se nám svými novými deskami rozhodly zpříjemnit hned dvě norské popové zpěvačky, které svými pozitivními písněmi odolávají severské melancholii - Dagny a Astrid S. Druhá jmenovaná vyrazila na mírně vzpomínkovou cestu s albem nazvaným "Joyride".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 06.09.
Mehro (US) (Rock Café, Praha)
So 14.09.
The Hu (MON) (SaSaZu, Praha)
St 18.09.
Avi Kaplan (US) (Roxy, Praha)
Pá 20.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Aurora (NOR) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
So 21.09.
Maro (POR) (MeetFactory, Praha)
So 21.09.
Marcus & Martinus (NOR) (Forum Karlín, Praha)
Po 23.09.
Girl In Red (NOR) (Forum Karlín, Praha)
St 25.09.
Cirque De Soleil - Corteo (CAN) (O2 arena, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Vladimír Mišík Justin Bieber 2H+ Ed Sheeran Taylor Swift Madonna Coldplay Lucie Vondráčková Liam Gallagher Queen Mirai Adele Viktor Sheen Oasis Dua Lipa Eminem Billie Eilish Kabát
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe