Podívejte se na "To Lee, With Love, Nick" s novou skladbou Björk

08.12.2010 13:32 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Björk
© Ohashi Jin
Pětačtyřicetiletá Islanďanka Björk byla letitou přítelkyní osobitého módního návrháře Alexandera McQueena, který letos v únoru spáchal sebevraždu. Avantgardní muzikantka se rozhodla přispět novou písní ke krátkému snímku "To Lee, With Love, Nick" fotografa a režiséra Nicka Knighta, který zesnulému McQueenovi vzdává hold.

Islandská diva také vystoupila v září na McQueenově memoriálu v londýnské Saint Paul's Cathedral (místo významných událostí jako svatba prince Charlese a Lady Diany), kterého se zúčastnilo více než 2 500 osobností. V McQueenově modelu zazpívala maďarskou píseň sebevrahů "Gloomy Sunday".

Krátký film se objevil na webu SHOWstudio.com, online módního média, které založil Knight a do jehož průkopnických a interaktivních projektů se v minulosti zapojili kupříkladu Boy George, Lady Gaga, Kate Moss či Antony And The Johnsons. The Independent napsal, že snímek bude mít oficiální premiéru dnes (8. prosince) večer na British Fashion Council Awards. V roztříštěném snímku vidíme modelky v extravagantních McQueenových výtvorech, celý klip působí velmi vkusně a hudební doprovod mu dodává na síle.

V e-mailovém rozhovoru pro web Pitchfork nedávno Björk také prozradila, že její nové materiály budou "ready in a few months". Fotograf Nick Knight si svůj filmařský debut odbyl velmi skandálním klipem právě pro tuto Islanďanku. Video k "Pagan Poetry" z "Vespertine" tehdy šokovalo propícháváním a prošíváním jejího polonahého těla (mimochodem oděného v modelu McQueena) a autentickými záběry hudebnice s partnerem při souloži.


Nick Knight & Björk - To Lee, With Love, Nick


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY