Spasitel West Coast rapu v plné parádě

18.11.2010 15:58 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Kalifornský rapper Game se po tříleté pauze představil České republice a nezbývalo než opět smeknout před jeho umem udělat výbornou show a atmosféru. V zaplněném klubu SaSaZu si tak hiphopoví fanoušci užili skvělou noc doplněnou o Bena Cristovaa, Henryho D a H16.

Live: Game

support: Ben Cristovao, Henry D, H16, DJové NobodyListen, Tager, Noir & Jorgos
místo: SaSaZu, Praha
datum: 16. listopadu 2010
setlist:
Dope Boys, Westside Story, Let's Ride, Compton, Big Dreams, Dreams, Wouldn't Get Far, Put You On The Game, Hate It Or Love It, How We Do, My Life, It's Okay (One Blood)
Fotogalerie

Henry D, SaSaZu, Praha, 16.11.2010
© Mattes / musicserver.cz
Pamatujete si Hip Hop Jam 2007? Před třemi lety se České republice poprvé představil The Game a snad každý musí na jeho skvělou show rád vzpomínat. Od té doby si stačil vyškrtnout The z přezdívky, vydat album "LAX" a začít práce na čtvrté řadovce "The R.E.D. Album". To mělo původně vyjít už před rokem, když už bylo natočeno mnoho skladeb, z různých důvodů jsme se jej ale stále nedočkali. Dokonce ani nemá stanovené plánované datum vydání.

To ale nebrání v promování desky koncerty, a protože Gameovi i přes špičkovou kvalitu nenarostl hřebínek, jezdí i po evropských klubech, kde tisícová návštěva stačí na zaplacení honoráře. Holešovický klub SaSaZu tak díky Hip Hop Allstars zažil neskutečnou nálož rapu. Než ale došlo na Gamea, představili se domácí předskokani.

H16, SaSaZu, Praha, 16.11.2010
© Mattes / musicserver.cz
Okolo tři čtvrtě na jedenáct se na pódiu objevil na poslední chvíli ohlášený Ben Cristovao. Jediný Čech, který dělá světové r'n'b, však od hiphopového publika slyšel pouze hučení. Tato reakce byla předem naplánovaná na Facebooku a jen to dokazuje, že čeští hopíci rozhodně intelektem neoplývají a jsou to slušní zabedněnci. Po hitovce "Give Me Some More" a krátkém tanečním čísle tak otráveně opustil stage. Není se mu co divit.

Dalších dvacet minut měl pro sebe Henry D. Nejvíce u rozjetých fanoušků očekávaně uspěly dva singly z jeho debutového alba “Man Of Honor” - "Take A Chance" a "Rhyme War". Zambicko-českého rappera vystřídali slovenští H16 a potvrdili, že jsou naživo jednou z nejvděčnějších formací. Celý velmi slušně zaplněný klub s nimi do půlnoci jel osvědčené hity i novinky jako "Sranda musí byť".

Game, SaSaZu, Praha, 16.11.2010
© Mattes / musicserver.cz
Po krátkém čekání se za gramce postavil Gameův DJ Kris Stylez a připomněl nám největší pecky hiphopové historie. Publikum tak nemohlo být více natěšené a příchodem hybné síly West Coast rapu Jayceona Taylora aka Gamea se dostalo do varu. Rodák z Los Angeles je naživo i po třech letech stále největší pán. Jeho rapování bylo naprosto perfektní, bars dával lépe než na albu, bez chybičky ve frázování, bez zapomenutí textu. I díky časté interakci tak měl publikum zcela podmaněné.

SaSaZu sborově řvalo refrény "Dope Boys", "Let's Ride" nebo "Big Dreams" a jediným nedostatkem bylo, že Game většinou pustil z každého tracku pouze jednu sloku a refrén, což byla velká škoda. V průběhu bohužel ani ne hodinového koncertu došlo i na skladby jiných interpretů, například Drakea a Chrise Browna, a mezi jeho dvěma největšími hity s 50 Centem "Hate It Or Love It" a "How We Do" také na očekávané skandování "G-Unot". Stejně je to vtipné, když před rokem na 50 Centově koncertu určitě opakovali něco jiného.

Game, SaSaZu, Praha, 16.11.2010
© Mattes / musicserver.cz
Nesmělo se zapomenout na dva povinné body programu: vyexnutí láhve vodky a pozvání holek na pódium. Ty tam vydržely až do konce, později se k nim přidali i borci a určitě to nebylo na škodu, dav na stagi ještě podtrhl celou extatickou náladu. Před skladbou "My Life" Game nezapomněl zmínit mrtvé kolegy 2Paca a Biggieho. Dodal, že má dnes třicet, což je mnohem více, než kolika se dožili oni, a je za to rád. Třicátník se pak s Prahou rozloučil výborným "It's Okay (One Blood)".

Game tedy opět potvrdil, že je naživo neskutečný a klub dokáže rozpařit jak nikdo. Je tak akorát smutné, že jeho hity nezazněly v plné délce a mohlo jich být i více. Asi se ale musel rychle vrátit ke tweetování, protože jeho nekonečný řetězec krátkých zpráv na Twitteru přerušil právě pouze koncert. Největší fanoušci se po koncertě mohli ještě s hvězdou setkat: exkluzivní fotka za tisíc dvě stě je však velký luxus.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY