Lady Gaga si podmanila i MTV European Music Awards

07.11.2010 23:50 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Lady GaGa
© last.fm
Hvězdy současné pop music se sešly 7. listopadu ve španělském Madridu, aby převzaly Evropské hudební ceny televizní stanice MTV. Lady Gaga si po triumfálním vítězství na nedávných MTV Video Music Awards může připsat na konto další velký úspěch. Získala trofeje v kategoriích Nejlepší song, Nejlepší zpěvačka a a Nejlepší popový interpret.

Za Lady Gaga nezůstal pozadu ani šestnáctiletý Justin Bieber. Suverénně sebral cenu za Nejlepšího zpěváka a uspěl i v kategorii "Best Push Act". Za zmínku stojí i úspěch Linkin Park a Katy Perry. Nu-metalová formace i populární zpěvačka během předávání cen také vystoupili. Živou prezentací nezůstala pozadu ani Hayley Williams, zpěvačka oceněných Paramore. Společně s rapperem B.o.B předvedla song "Airplanes". Další cenu na poli hiphopové hudby si odnesl Eminem a jako nejlepší rocková skupina byli zvoleni 30 Seconds To Mars.

Televizní stanice MTV připravila i dvě speciální ceny. První z nich "Global Icon" získali hned zkraje ceremonie Bon Jovi. Další ocenění nazvané "Free Your Mind" padlo do rukou kolumbijské krásky Shakiry. Zasloužila se o něj především svou prací pro charitu a zajištěním hodnotných dotací pro latinskoamerické země na podporu vzdělání malých dětí. Její proslov byl krátký, ale působivý. Nejednoho diváka dojala větou: "Hudba je soundtrackem našeho života."

Udílením cen MTV European Music Awards provázela herečka Eva Longoria Parker. Za večer vystřídala několik rób, které ji speciálně na tuto příležitost navrhla bývalá Posh Spice Victoria Beckham.

Jednotliví výherci následují:

Best Song:
Lady Gaga - "Bad Romance"

Best Video:
Katy Perry feat. Snoop Dogg - "California Gurls"

Best Female:
Lady Gaga

Best Male:
Justin Bieber

Best New Act:
Ke$ha

Best Pop:
Lady Gaga

Best Rock:
30 Seconds To Mars

Best Alternative:
Paramore

Best Hip-Hop:
Eminem

Best Live Act:
Linkin Park

Best World Stage Performance:
Tokio Hotel

Best Push Act:
Justin Bieber

Best European Act:
Marco Mengoni

Global Icon Award:
Bon Jovi

Free Your Mind:
Shakira


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY