shop.musicserver.cz
Annihilator, Sworn Amongst, Svölk, Retro Music Hall, Praha, 28.10.2010

Annihilator ukojil metalové pudy a umravňoval "rebely"

Vydáno: 29.10.2010 11:25 v sekci Naživo - Petr Adámek | foto: facebook interpreta

V Česku se jim natolik líbilo, že zde před dvěma lety natočili materiál pro DVD, které loni na podzim vydali. Po roce se Annihilator vrátili na místo činu. Přesněji řečeno tři stovky kilometrů západněji - po vyhlazení Zlína se tentokrát rozhodli sprovodit ze světa Prahu.

Live: Annihilator

support: Sworn Amongst, Svölk
místo: Retro Music Hall
datum: 28. října 2010

Annihilator
© flickr.com
Když bylo Jeffu Watersovi osmnáct let, založil kapelu. Vlastně ne tak docela kapelu - spíš dal svému dosavadnímu snažení konkrétní jméno. Uplynulo dalších čtyřiadvacet let, kolem Jeffa Waterse se mihlo pár desítek muzikantů, přibylo mu pár decimetrů vrásek a hlavně třináct řadových desek. Ta poslední eponymní vyšla letos na jaře a i s přihlédnutím k úspěšnému poslednímu vystoupení v Česku (Masters Of Rock 2008) by byla škoda, aby se v Česku Annihilator znovu nezastavil.

Je s podivem, že i po takové době na profesionální dráze si Jeff Waters drží usměvavou tvář. Vždyť po celý koncert házel úsměvy a všelijaké veselé grimasy na všechny strany. Sympaťák, tenhle Kanaďan. Jako by ani nedělal metal. Za to první support, Norové Svölk, splňovali kritéria dokonale. Přinejmenším jejich fyzické schránky - větrem ošlehané tváře, zachmuřený výraz, ruce pokérované od zápěstí až po ramena... Ani hudebně neměl jejich hevík větších chyb. A lidi? "Praha = biggest crowd so far" coby tweet kapely dvě hodiny po vystoupení hovořil jasně.

Annihilator
© flickr.com
Pořádná mela před pódiem pokračovala i během setu Britů Sworn Amongst. Prvních pár řad jistě určitě chvíli nezapomene na metrákového mladíka v bílém tričku s všeříkajícím nápisem "Russian Fanclub Slayer". Pořízek měl nejspíš několik let nahromaděný přebytek energie a po celých čtyřicet minut neúnavně strkal a narážel do všech kolem silou parní lokomotivy, až muselo několik lidí z předních řad nasupeně opustit svoje výhodné pozice. Popravdě řečeno však o nic zásadního nepřišli; tak třeba zpěvák jedné pražské ukřičené formace komentoval anglickou čtveřici slovy: "Hrajou hezky, ale vůbec jim to nevěřím."

Problém s neukázněnými diváky však pokračoval i s nástupem Annihilator. Po několika marných pokusech dostat se na pódium (dotyčný byl vždy okamžitě shozen hbitou ochrankou) se začali dotčení šplhači drápat na pódium už jenom na truc a mnohem agresivněji. V několika případech se dokonce začali se security týmem přímo na pódiu postrkávat. Vše vyvrcholilo ve chvíli, kdy se do konfliktu vložil i baskytarista Alberto "Al" Campuzano - nejprve "rebelovi" uštědřil slušný bodyček a pak mu ještě od plic zaspílal. V tu chvíli Waters koncert dokonce přerušil, aby mladé blbečky srovnal.

Annihilator
© flickr.com
"Welcome To The Death", "King Of The Kill", "Alison Hell" nebo "Phantasmagoria" - to je jen zlomek z bohatého setu. Otec a mozek projektu Waters stíhal zásobovat publikum úsměvy a přední řady přátelským poplácáním a zároveň stíhal ďábelsky rychle a přesně riffovat. Skoro jako by se s kytarou v ruce už narodil. Druhý kytarista Dave Padden, jenž se před sedmi lety stal oficiálně druhým členem Annihilator, se zase staral převážně o vokální rovinu. Tatíkové po čase vytáhli ze skříní trika Iron Maiden, Judas Priest nebo Megadeth, provětrali svoje pěstěné máničky v potem zasmrádlém a zakouřeném vzduchu a hlavně si připomněli zlaté časy thrash metalu a svoje divoká léta. Mladší ročníky (a ti, kterým ještě ráno nedělá problém vstát z postele) protočili dlouhé kštice, až z toho krční obratle drkotaly, a všichni dohromady občas přidali k dobru i hlasivky (třeba v refrénu "Hell Is A War").

Takový obyčejný metalový koncert, chtělo by se říct. Pro nezaujatého pozorovatele ano. Pro všechny ostatní (a jistě jich byla v sále naprostá většina) podařené ukojení jejich metalových pudů nebo aspoň příjemné zavzpomínání.

NÁZORY
  • Fotky (Kropis, 31.10.2010 17:13) Reagovat

    Dobrá recenze a co fotky budou nějaký?

  • ANNIHILATOR (kemak, 31.10.2010 22:31) Reagovat

    Čus, koncert byl super. Zvuk a provedení bezkonkurenční , Annihilatori jsou extra liga, akorát ti otravní pubertální čur...á..ci narušovali koncert pro většinu publika. Měli býti vyhozeni na začátku když se chystali dělat brajgl i s tím namachrovaným koljou, který tam bez trika vlítnul hned na začátku .Je to velká chyba pořadatele, která zanechala skvrnu na jinak velkém skvostu. Annihilator není Sex Pistols.

  • koncert (petr, 02.11.2010 19:35) Reagovat

    koncert super :). :D no a ja si vepredu poradne zaparil a vasim komentarum jako ze jsem debil a curak se musim jenom smat :D

    • Re: koncert (Missak, 06.11.2010 11:46) Reagovat

      Pokud jsi ten co tam furt dělal bordel tak doufám že se udusíš smíchy ;)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Na Velký pátek heavy metalu svátek. Hvězdná sestava v čele s Judas Priest zdrtila Prahu (30.03.2024 17:58)
- Fotogalerie: Legendy metalu ovládly O2 arenu! Judas Priest, Saxon a Uriah Heep v obrazech (30.03.2024 13:32)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Recenze: "The Mandrake Project" Bruce Dickinsona je sebejisté veteránské album, své ambice ale neplnit nedokázalo (18.03.2024 17:00)
- Video: Co si o nové desce Judas Priest myslí šéfredaktor Sparku? (17.03.2024 11:21)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Biografie legendárního kytaristy K.K. Downinga z Judas Priest v češtině konečně vyšla (12.03.2024 12:05)
- Recenze: Judas Priest čelí přibývajícím létům vybroušeným heavymetalovým diamantem "Invincible Shield" (11.03.2024 00:00)
- Video: Judas Priest se v klipu "The Serpent and the King" ocitají uprostřed věčného střetu dobra a zla (04.03.2024 14:03)
- Video: Judas Priest zvou v novince "Crown of Horns" do studia (04.02.2024 15:59)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu