Vltava vydává největší hity

13.05.2001 08:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Vltava - Best Of
© facebook interpreta
Po několika albech, které byly oblíbené jak u publika, tak u hudební kritiky, přichází po patnácti letech svého fungování i Vltava se sbírkou svých nejúspěšnějších písniček, lapidárně nazvaných "Best Of".

Album vychází v pondělí 14. května a fanoušci na něm najdou celkem 26 skladeb, které kapela považuje za své nejlepší či jsou nejvíce žádané na koncertech. Jako příjemný bonus se mezi onou šestadvacítkou nacházejí i dvě starší písničky, nyní ovšem znovu nahrané - "Kapitán pejsek 2001" a "My tě tu písničku naučíme (Baby Boogie)". Na otázku, proč byly znovu nahrány zrovna tyto skladby, kapela ústy Roberta Nebřenského odpovídá: "Kapitán pejsek se po celou dobu udržel na repertoáru, prošel různými aranžemi a proštěkal se až do dnešních dnů. A Baby boogie nám zas v začátcích hodně pomohlo, lidi na nás začali chodit a cestou domů si zpívali: 'My tě tu písničku naučíme...' Bylo to aktuální za komunismu a my se domníváme, že to bude aktuální i dnes."

Skupina své výběrové album pokřtí 17. května na koncertě v pražském Paláci Akropolis a jak můžete usoudit z obalu, i její členové pilně pracují na zbytnění objemu svých svalů, které na onom koncertu určitě předvedou v plné kráse.

"Best Of Vltava" obsahuje tyto skladby: Prasátko, 30 případů majora Zemana, Být s ní touha, Alena, Básník les, Oči, Náklad štěstí, Micána, Hurá písničky, Šťastnej jako trám, Beryl a Reform, Miláčku, ztrať se, Hrazda a hradba, Marx, Engels, Beatles, Zajíc a koza, Smutný příběh Váni, Loučí se a končí, Malá mrtvá víla, Holčičina hnízda, Zídky a koleje, Do krajiny vodový, Blázen, Bezvadnej chlap, Jen pro ten dnešní den, Kapitán pejsek 2001, My tě tu písničku naučíme (Baby Boogie).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY