Poslední glosa na musicserveru... pro tento týden

09.10.2010 11:16 - David Věžník | foto: facebook interpreta

"Vážení čtenáři, děkujeme vám za přízeň, toto je poslední glosa musicserveru..." a ono "pro tento týden" by se ztratilo v šumu davu. A pak by se velmi rychle mohla rozšířit zpráva, že musicserver skončil. Jenže nekončí. A nekončí ani kapela Southpaw, přestože jsme o tom psali. A co z toho kdo má?
Southpaw
© myspace.com/southpawtheband
"Jen pro vaši informaci... zas o jednu kapelu, co jsme si hýčkali, míň :(" napsal ve středu 6. října večer Tomáš Tenkrát do redakční e-mailové konference. Southpaw se rozpadli. Následoval velmi rychlý řetězec reakcí, který vyvrcholil vydáním žhavé zprávy na stránkách našeho serveru ještě tu noc a skončil následným vyvrácením prostřednictvím Gregoryho Finna následující ráno.

"Hele, byl to sofistikovaný vtip, nebo jsi měl hladinku vyšší, než by měla být? :)" ptal se poté šéfredaktor Honza Balušek provinilého autora. Dostalo se mu vysvětlení, že v podstatě to první je správně. Spolu se Šmitym se prý za Gregoryho veřejné bájení o rozpadu a vytřískání co nejvíce z bestovky a rozlučkových koncertů příští rok rozhodli kapelu pohřbít hned.

Jenže co s tím teď? Z pozice redaktora může mít Tomáš radost. Vtip se povedlo realizovat. Dokázal, že mu šéfredaktor i já coby editor věříme. Že přes nás projde prakticky cokoliv.

Gregory Finn
© southpaw.cz
Z pozice mé a Honzovy je to už komplikovanější. "Za to by se v seriózním časáku vyhazovalo," podotkl čtenář Aleš v komentářích pod zprávou o domnělém rozpadu skupiny. Z hlediska profesionality šlo bezesporu o vyhraněný čin, za který by Tomáš zasloužil minimálně pětadvacet na holou. Na druhou stranu šlo o žert s druhoplánovým cílem podpořit kapelu. A my v redakci máme žerty rádi. A Tomáše si vážíme a vlastně ho i chápeme. Protože...

... protože klukům ze Southpaw to vlastně možná může i pomoct. Ale možná ne. Jsou sví. Jsou tu už dlouho. A jsou v Česku. A možná se to mohlo za Tomášovy pomoci rozvést. Pořádně nafouknout. Udělat opravdový Vtip s velkým V. Nechat to třeba týden bobtnat. Zahájit na webu kapely předprodej úplně posledního alba z důvodu rozpadu vydaného v omezeném množství na vlastní náklady. Počkat, až zprávu od nás přeberou všechna média... Když už, tak už, ne?

A čtenáři? Ti jsou na tom ze všech nejhůř. Bohužel. Zpráva o rozpadu skupiny mohla narušit jejich důvěru v náš server. Pravda, s informací jsme přišli jako první v republice, což by nás mohlo stavět do dobrého světla, byla to ovšem informace nepravdivá. Budou nám ještě čtenáři věřit? A co více - budou věřit kapele samotné? Šmitymu, který o tom psal i na svém profilu na facebooku, čímž nás ukolébal v tom, že to Southpaw opravdu zabalili? Dalším takzvaným důvěryhodným zdrojům?

Jak ale vyplývá ze zmíněných komentářů pod onou novinkou, musicserver má čtenáře sice rýpavé, ale neobyčejně bystré. Vážíme si toho a všem, kteří se cítili mystifikací dotčeni, se omlouváme.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY