Co je moc, to je moc

13.10.2010 13:00 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Čecháčkovská malost prostupující médii domestikovanou veřejností nabobtnala k prasknutí ve chvíli, kdy Daniel Landa vyprodukoval další, v pořadí už čtvrtou bestofku. Těžko lze ale předpokládat, že vydání trojdiskové kompilace zpunktoval sám kontroverzní zpěvák.
1/10

Daniel Landa - Platinum Collection

Skladby: CD1: Motýlek, Valčík, Jó ulice, Přízraky, Chlapeček z periférie, Holky a mašiny, Prašivej pes, Třista z místa, Chcíply dobrý víly, Andílek, Zombice, Ztracení hoši, Včera mě někdo..., Dušičky
CD2: Krysař, Krysařova zpověď, Pozdrav z fronty, 1938, Muži s padáky, Smrtihlav, Osmý den chaosu, Na obzoru ani mrak ani loď, Krysař a osud, Agnes a Krysař, Vrána, Láska, Kdyby, Kdož jste boží bojovníci
CD3: Ona, Šance, Udeří-li bouře, Krysař a osud, Džber a kord, Nespravedlivý bůh, Krvavá parta, Morituri te salutant, Andělé, Milostná, Protestsong, Zlatý drak, Touha, Waltr.Tommy.Ute & Marry, Nad Afghánistánem, Nigredo
Vydáno: 19.5.2010
Celkový čas: 48:28 + 50:25 + 55:08
Vydavatel: Parlophone
Jinými slovy, nejnižší možné hodnocení a negativní karmu si spíše vysloužil vydavatel této naprosto zbytečné nahrávky, než Daniel Landa osobně. Když si odmyslíme Orlíky a muzikálovou tvorbu, vydal Čaroděj z Vyšehradu celkem osm studiových alb. Ve finálním součtu se tak každé druhé dočkalo další, rekapitulující nahrávky. Was zu viel ist, ist zu viel. Co je moc, to je moc.

Nová složka -> přejmenovat na "Platinum Collection" -> přemístit adresář "Daniel Landa diskografie" do složky "Platinum Collection" -> náhodně promazat mp3 soubory na celkový počet 44 (ha, polovina z 88!).

Toť krátký návod, jak si obstarat "Platinum Collection" zdarma, navíc rychleji než z Rapidsharu. A třeba při tom random promazávání budete mít štěstí a vytvoříte lepší kompilaci než EMI. (Je to dost pravděpodobné, protože EMI si vybralo smůlu za vás.)

Nosič jedna: Kultovním (ano, kultovním) písním není co vytknout. Tedy kromě toho, že obsah nosiče kopíruje už vydané bestofky a celý disk je tak naprosto zbytečný.

Nosič dva: První zaváhání náhodného výmazu (konkrétně ve složce "Krysař", která měla být promazána daleko důkladněji). Obsah nosiče opět kopíruje už vydané bestofky a dtto.

Nosič tři: Funkce náhodného výmazu vygenerovala chybu (někde na půli cesty mezi nulou a nulou, tedy posledními změněnými dokumenty "Neofolk" a "Nigredo"). Nejsem si zcela jist, zda bylo záměrem EMI poukázat na Landovu výkonnostní křivku, která šla na posledních dvou albech, vydaných u Sony Music, prudce dolů, ale povedlo se.

Facit: Koupi "Platinum Collection" rozhodně nelze doporučit.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY