Update: Southpaw se NErozpadli

06.10.2010 23:52 - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Update: Omlouváme se čtenářům za nechtěnou mystifikaci, slovy zpěváka kapely Gregoryho: "Mrzí mě, že došlo k nedorozumění, ale na koncertě Open Air Strahov 2010 jsem se zmínil o posledním koncertě Southpaw v tomto roce, nejedná se tedy o poslední koncert Southpaw! Na jaře příštího roku budeme slavit 15 let vydáním alba best of a poslední koncerty nás teprve čekají."

Southpaw
© myspace.com/southpawtheband
Pražská kytarovka Southpaw ukončila existenci. Bez bližších důvodů byl fakt oznámen na festivalu Strahov Open Air, kde kapela odehrála před několika stovkami studentů svůj poslední koncert. Informaci potvrdil spřízněný baskytarista Šmity.

Southpaw sice mají na MySpace.com i na Facebooku uvedeno, že pracují na novém albu, ale toho už se fanoušci zřejmě nedočkají. Formaci tak stihl stejný osud jako například Roe-Deer. Vydávali kritikou ceněné desky, neštítili se progrese a přitom byli vždy dostatečně melodičtí. Téměř s každým novým albem jim byl prorokován úspěch u masového publika, avšak ten se nikdy nedostavil. I to byl zřejmě jeden z důvodů, který je frustroval.

Skupina v čele se zpěvákem Gregorym Finnem za sebou nechala pět řadových alb, přičemž největší zářez se jim povedl s dvojalbem "Heartdisk". Poslední nahrávkou zůstalo album "Addiction" a singlem příznačně píseň "We Want More". Fakt, že jsme jim na stránkách musicserveru věnovali osmdesát osm článků, dává jasně najevo, že i mnohým členům redakce budou chybět...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY