Táborové křepčení bez vkusu

16.10.2010 05:00 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Máte-li své děti rádi a jde vám o jejich blaho, nepouštějte jim nový soundtrack k filmu "Camp Rock 2". Hrozí totiž nenávratné poškození jejich hudebního vkusu. Demi Lovato, Jonas Brothers a další předvedli, že v Americe je možné opravdu vše. Tak špatný soundtrack už tu dlouho nebyl.
2/10

Různí - Camp Rock 2 OST

Skladby: Stejný cíl mám dál, Brand New Day, Fire, Can't Back Down, It's On, Wouldn't Change A Thing, Heart And Soul, You're My Favorite Song, Introducing Me, Tear It Down, What We Came Here For, This Is Our Song, Different Summers, Walkin' In My Shoes, It's Not Too Late, Rock Hard Or Go Home
Vydáno: 16.8.2010
Celkový čas: 52:44
Vydavatel: Parlophone
To, že Demi Lovato je výborná zpěvačka, je nezpochybnitelné. Slávu jí zařídila především stanice Disney, která je v poslední době největší továrnou na hvězdičky pro pubertou zasaženou mládež. Jelikož je jednou z hvězd filmové taškařice "Camp Rock" (tentokrát již druhého dílu), dostalo se jí pocty pracovat na soundtracku. Na pomoc jí za potlesku milionů oddaných fanynek přiběhli kenové Jonas Brothers a další zpěváci. A to je základní kámen úrazu.

Soundtrack postavený na samotné Demi by byl vcelku slušnou porcí písničkářsko-teenage-rockového cukrkandlu s jistou úrovní. Bohužel přítomnost dalších příživníků (nebo spíše parazitů) soundtrack posílá směrem hudební peklo, ve kterém David Hasselhoff míchá kotel s odvarem z Tokio Hotel, Miley Cyrus a Justina Biebera.

Když začíná úvodní "Brand New Day", tak se ze začátku trochu bojím vykrádání "Falling Slowly", ale po chvíli přejde do čistě znělkového dětského rockpopíku, který k podobným filmům jistě patří. Hned následující "Fire" je však prvním z mnoha wtf momentů, které se při poslechu dostaví. Přeskočí se totiž přímo na hip hop a to prvotřídně trashový. Za zmínku stojí ještě do češtiny převedená "Stejný cíl mám dál" s Ewou Farnou a Janem Bendigem. Oproti originálu má výraznější vokály, ale verše, ve kterých zpívají tito hudební mladíci přes sebe, působí naprosto rušivě a neesteticky. Odpustit nejde ani naprosto zjevnou vykrádačku Jasona Mraze, jehož "I'm Yours" zcela bezostyšně znásilnil Nick Jonas v "Introducing Me".

Sečteno podtrženo, tento soundtrack je průšvih. Ačkoliv jsou některé písničky Demi Lovato opravdu povedené, naprostá většina songů na albu je hluboko podprůměrná až zběsilá. Ale ano, "Camp Rock 2 OST" vlastně plní jednu důležitou funkci. Varuje všechny ostatní umělce, jakým směrem se určitě nevydávat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY