Iva Frühlingová rekapituluje: vydává bestofku a chystá její křest

24.09.2010 11:11 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Iva Frühlingová - Retrospektive
© facebook interpreta
Populární tuzemská zpěvačka Iva Frühlingová pojala rok 2010 jako rekapitulační. V pátek 1. října totiž uvede na trh retrospektivní nahrávku nazvanou jednoduše "Retrospektive" a dva týdny nato (14. října) ji pokřtí v Praze v Hard Rock Café.

Na připravovaném výběru čekají na fanoušky skladby ze všech studiových alb Ivy Frühlingové. Kromě vybraných písní doplnila zpěvačka CD o raritní nahrávky - předělávku "Non, je ne regrette rien" v produkci Romana Holého (původně nahranou k životopisnému filmu o Edith Piaf) a duet s Mirem Žbirkou ze seriálu "Ordinace v růžové zahradě". K příležitosti vydání "Retrospektive" vznikla i nová píseň "Entrange Entrangere".

Zpěvačka, která se na české scéně objevila v roce 2004, má na kontě tři desky: "Litvinov", "Baby Doll" a "Strip Twist". Její první nahrávka, natočená ve Francii, měla v Česku velký úspěch a z Ivy Frühlingové udělala jednu z nejsledovanějších zpěvaček. Její písničky zazněly také ve filmu "Román pro ženy", na kontě má i společnou píseň s francouzským komikem Pierrem Richardem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY