Vágní navrátilci Nouvelle Vague?

16.09.2010 21:29 - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Nouvelle Vague se k nám na koncert vydali téměř přesně po roce. Tentokrát v rámci turné "best of", kdy se v roli zpěvaček představily Mélanie Pain a Nadeah Miranda. Zejména druhá jmenovaná zanechala u českých návštěvníků při minulém vystoupení v paláci Akropolis nesmazatelnou stopu.

Live: Nouvelle Vague

místo: KC Vltavská, Praha
datum: 14. září 2010
Fotogalerie

Nouvelle Vague, Praha, KC Vltavská, 14.9.2010
© Tomáš Břínek / musicserver.cz
Nadeah byla totiž opravdu nezkrotná a její kejkle se nezapomínají. Když už jsme u toho posledního koncertu, tak můžeme hned na začátek zmínit, že svou atmosférou i celkovým dojmem ten minulý výstup Nouvelle Vague ničím nepřekonali. Loni bylo v Akropoli vyprodáno a od první písničky to byl mejdan, který skončil až ve chvíli, kdy odbyla policejní hodina. Tentokrát se vše odehrávalo v KC Vltavská, v prostoru, co nabízí vetší kapacitu, ale na druhou stranu v něm absentuje klimatizace a fronta do šatny se táhla až ven, takže bodyguardi dokonce pouštěli dovnitř na etapy. Což v mrholení a hnusném sychravém počasí není zrovna výhra. Efekt prostoru, co není zajetý, pak podtrhovala záloha dvacet korun na kelímek od piva, kterou jste po dopití a vrácení dostali nazpět. Takže si dokážete představit frontu po koncertě, kdy se všichni při odchodu rozhodnou vrátit kelímek a pánovi u okénka pomalu, ale jistě docházejí drobné...

Nouvelle Vague, Praha, KC Vltavská, 14.9.2010
© Tomáš Břínek / musicserver.cz
Nouvelle Vague na pódium civilně nakráčeli krátce po půl deváté a svůj koncert začali extra pomalou usínačkou. Osobně tenhle trend dvakrát nechápu, ale pravda je, že start v ultrapomalém tempu je poslední dobou zřejmě v módě nebo co. Následující "Master & Servant" publikum taky zrovna dvakrát nerozproudilo. Těžko říct, zda za to mohl ospalý nástup, ale ani následující nášup už veřejně známých předělávek publikum nerozpálil. Respektive "nerozpálil" je slabé slovo, je totiž dost možné, že většina návštěvníků byla z Ohrady, jinak totiž nelze pochopit, proč se skoro všichni chovali jako prkna.

Nouvelle Vague, Praha, KC Vltavská, 14.9.2010
© Tomáš Břínek / musicserver.cz
Nadeah si opět uskutečnila výlet mezi lidi, aby si s nimi zaskákala a opět soutěžila v tom, kdo hlasitěji udělá "bzzz" v písni "Human Fly". Ostatně i setlist byl poskládán až na pár změn identicky jako minule. Což se leckoho mohlo dotknout. Ale nechoďme kolem horkého ratatouille, proč tedy vlastně Nouvelle Vague přijeli znovu, když se v jejich prezentaci nic nezměnilo? Kvůli jinglu "Love Will Tear Us Apart", který momentálně používá TV Prima? Je pravda, že u nás mají na růžích ustláno, ale přesto to zkrátka tentokrát nebylo ono. Kvůli lidem i kvůli polovičatému výkonu kapely. A to zazněly všechny hity - "Just Can't Get Enough", "Dance With Me" nebo "Friday Night, Saturday Morning". Skvěle vyzněla "Too Drunk To Fuck", kdy se konečně povedlo všechny vyhecovat. Za pozornost stálo i několik dalších momentů, především díky Nadeah, která si lila na hlavu vodu či zběsile tančila.

Absolutní vrchol znamenala již zmíněná "Love Will Tear Us Apart" protáhnutá snad na deset minut a se sborovým zpěvem. Zbytek byl průměrný a hodící se do intimnějšího prostoru, v kterém bossa nova vyzní lépe. V současném počasí se sice jednalo o příjemné osvěžení, ale vězte, že kdo nepřišel, o nic nepřišel...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY