Timothy B. Schmit - pomalu, ale s vkusem

25.05.2001 01:00 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Basista a zpěvák The Eagles Timothy B. Schmit vydal další sólovou desku "Feed The Fire".
7/10

Timothy B. Schmit - Feed The Fire

Skladby: The Shadow, Every Song Is You, Make You Feel My Love, I'll Always Let You In, Runnig, I'm Not Angry Anymore, Give Me Back My Sight, You Are Everything, Top Of The Stairs, Moment Of Truth, Song For Owen
Celkový čas: 45:01
Timothy B. Schmit je mužem v nejlepších letech. Nosí dlouhé, ležérní, nedbalostí pěstěné vlasy barvy kaštanů, černočerné džínsy, boty motorkářů, inu rocker jak noha obrova. Po prohlédnutí bookletu by jeden očekával buď porci svižného rock‘n‘rollu, to zvláště se znalostí zpěvákova hudebního zázemí a kontextu tvorby, nebo snad hutné country (tolik můj subjektivní pocit). Reproduktor ovšem ucho posluchačovo zarazí: "Vždyť, no... co to?", podiví se.

Hudba linoucí se z stříbřitého kotoučku není v pravdě ani rock‘n‘roll, ani country, ale spíše cosi mezi Ericem Claptonem a Boyzone. Ano, je tomu tak, Timothy servíruje ploužáky, jež by nejeden zamilovanec pohledal. Svým jinošským hlásečkem, skvostně se táhnoucím podél propletenců těl láskou jatých, přímo vybízí k něžnému pohupování se a objímání v koutku romanticky potemnělé místnosti. Vrcholem ploužákovitosti alba jsou "The Shadow" (úvodní pomaláč), "You Are Everything" či "Song For Owen". Nekřivďme však Schmitovi z pouhé chlapečkovitosti, neb se najdou i písně veskrze chytlavé, ač nepomalé: "I‘ll Always Let You In" (velice, ale opravdu velice příjemná houpačka á la U2 z Joshua Tree), "I‘m Not Angry Anymore" (dle mého názoru nejlepší skladba desky) nebo "Moment Of Truth" (tady se opět rozezvučí duch starých dobrých U2).

Jak tedy vidno, deska "Feed The Fire" se nese v rozvláčnějším tempu, jež nemusí vždy znamenat horší základ pro poslech a tudíž potěší jak zaryté fandy The Eagles, tak človíčky neznalé. Unplugged atmosféra je povětšinou duši příjemná, Schmitův jemný vokálek (místo značně podobný Georgi Michaelovi) voní po sametu, melodie se zakousnou hnedka po prvním poslechu. Co víc si můžeme přát k vínku, ke spánku, nebo pro dobývání lehko dobyvatelných žen, dam a slečen, že?

CD k recenzi poskytla firma BMG.

Album: Timothy B. Schmit - Feed The Fire
Hodnocení: 7/10
Celkový čas: 45:01
Skladby: The Shadow, Every Song Is You, Make You Feel My Love, I'll Always Let You In, Runnig, I'm Not Angry Anymore, Give Me Back My Sight, You Are Everything, Top Of The Stairs, Moment Of Truth, Song For Owen


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY