Olga Königová a její projekt illE nachystali debutovou desku

15.09.2010 16:01 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Olga Königová
© bandzone.cz
Zpěvačku a klavíristku Olgu Königovou si hudební fanoušci mohou pamatovat z formace Obří broskev. Nyní se představí ve zcela novém světle - s novým projektem illE připravila na 15. října EP "V rekvizitách". Křest nahrávky proběhne 30. listopadu na koncertě v NoDu v prostorách pražského klubu Roxy.

Mini album přináší posluchačům tři písně. Olga Königová na nich spolupracovala s producentem Dušanem Neuwerthem. Znají se od roku 2008, kdy probíhaly přípravy alba "Potapěči" Obří broskve. Kromě něj se na nahrávce podílel také bubeník Tomáš Neuwerth, banjista Luboš Malina nebo Jaromír 99, kterého fanoušci uslyší v titulním duetu "V rekvizitách". Už teď si skladbu můžete poslechnout na webu myspace.com/chmps

"Vždycky mě zajímalo natáčení písniček. Zažila jsem to už s Broskví, ale chtěla jsem si to vyzkoušet sama. Rozhodovat se za sebe, trochu riskovat, jít s kůží na trh," prozradila autorka k novým písním. Z tiskového prohlášení také vyplývá, že si nemohla vybrat lepšího producenta. "Už při natáčení 'Potápěčů' mě zaujal Dušanův cit pro hudbu a jeho nápady. Dokáže dát písničkám atmosféru, která se mi fakt líbí. A navíc mám ráda desky, které produkoval," uvedla muzikantka.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY