"Tiger Suit" KT Tunstall vyjde již koncem září

23.08.2010 10:16 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

KT Tunstall - Tiger Suit
© facebook interpreta
KT Tunstall konečně zveřejnila podrobnosti k další studiové desce. Fanoušci se alba "Tiger Suit" dočkají již koncem září.

Zmiňovaná placka nabídne celkem jedenáct tracků a vyjde 27. září. Prvotní fáze natáčení probíhala v Londýně, následně se KT přesunula do Berlína, kde většinu písní natočila. Využila tamější Hansa Studios, kde v minulosti nahrávali například David Bowie, Iggy Pop nebo irští U2, kteří zde natočili svou legendární desku "Achtung Baby". Finální podobu nahrávka pak získala až v RAK Studios v Londýně, kde na závěrečné práce dohlížel i ostřílený producent Jim Abbiss. Ten v minulosti produkoval i velmi úspěšná alba Arctic Monkeys, Editors, Kasabian nebo zpěvačky Adele.

Za pilotní singl byla vybrána píseň "(Still A) Weirdo", kterou jako vlastně celou desku KT Tunstall napsala společně s Gregem Kurstinem a Lindou Perry. Ta je veřejnosti známa nejen jako frontmanka kapely 4 Non Blondes, ale také jako zásadní spolupracovnice na deskách Pink a Christiny Aguilery. Na albu "Tiger Suit" se dále autorsky podíleli i Martin Terefe a Jimmy Hogarth, kteří stáli za multi-platinovým debutem "Eye To The Telescope" z roku 2006.

Pro úplnost ještě přikládáme tracklist: Uummannaq Song, Glamour Puss, Push That Knot Away, Difficulty, Fade Like A Shadow, Lost, Golden Frames, Come On, Get In, (Still A) Weirdo, Madame Trudeaux, The Entertainer.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY