Vampire Weekend čelí žalobě

21.07.2010 13:13 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Vampire Weekend - Contra
© facebook interpreta
Již několik málo dní se médii šíří tahanice newyorské indierockové kapely Vampire Weekend a jedné neznámé slečny, která se, oděna ve sportovním tričku, objevila na přebalu poslední desky formace "Contra", údajně aniž by o tom věděla. Tato tajemná blondýnečka nejspíše není fanynkou skupiny a za použití fotografie ji nyní žaluje.

Dnes již odtajněná modelka se jmenuje Kirsten Kennis. V pondělí při prvním soudním sezení v L.A. vypověděla, že fotografie pochází z roku 1983 a ona o jejím komerčním použití nevěděla do doby, než ji viděla na plakátech zhruba v listopadu loňského roku. Sám Ezra Koenig v říjnu mezi řečí při rozhovoru řekl, že slečnu na obrázku nezná a prý dnes žije někde v Malibu. Kennis za použití této fotografie kapelu žaluje o 2 miliony dolarů.

Oficiální vyjádření vydavatelství Vampire Weekend XL Recordings přišlo až během pondělního dne. Píše se v něm, že kapela i label měly právně povoleno fotografii použít a nyní, po zahájení jejich stíhání, se těší na vyřešení tohoto sporu soudní cestou.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY