Když sliby a výmluvy nestačí

04.06.2010 05:00 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Debut kapely The Morning Benders z kalifornského Berkley vám pravděpodobně unikl a divil bych se, kdyby tomu s novou nahrávkou bylo jinak. Přestože se o nich mluví jako o nových Grizzly Bear. Výskyt jména této kapely v recenzi je totiž četnější než počet silných skladeb na novém albu.
5/10

The Morning Benders - Big Echo

Skladby: Excuses, Promises, Wet Cement, Cold War (Nice Clean Fight), Sighs, Hand Me Downs, Mason Jar, All Day Day Light, Stitches, Sleeping In
Vydáno: 09.03.2010
Celkový čas: 38:53
Žánr: indie pop
Vydavatel: Rough Trade Records
Když před dvěma lety vydali The Morning Benders svůj debut "Talking Through Tin Cans", velký rozruch se nekonal. Díky pozitivním kritikám a kapelám Death Cab For Cutie a Grizzly Bear, které si je vybraly jako předkapelu na svá turné, se o nich ale začalo mluvit a pod křídla si je vzal label Rough Trade.

Právě turné s Grizzly Bear nakonec vedlo k tomu, že se kapela rozhodla překopat svůj styl. A tak zatímco prvotina byla prosluněná lo-fi popová nahrávka ovlivněná šedesátkami, "Big Echo" zní mnohem více současně a nejvíce si bere z brooklynské scény, k čemuž určitě přispěl i fakt, že desku produkoval Chris Taylor z brooklynských Grizzly Bear.

Nový producent a změna stylu ale nepomůžou, pokud chybí silný materiál. To co mělo být hlavním přínosem, tedy nová produkce, tak nakonec zastínilo všechno ostatní. Celé album totiž stojí a padá na singlu "Excuses", který otevírá album a se svou harmonickou linkou a úžasnými perkusemi patří k tomu nejlepšímu, co se podařilo na "Big Echo" natočit. Po druhém tracku "Promises" přichází série skladeb, které spadají do kategorie jdou jedním uchem tam a druhým ven a sebelepší producent s tím nemůže nic udělat.

Zpěvák a autor většiny skladeb Chris Chu (jehož hlas mimochodem zní podobně jako hlas Jamese Walshe z anglické kapely Starsailor) se svými spoluhráči nahrál příjemnou desku, kterou sice stojí za to si poslechnout, ale příliš velký odraz ve vás nezanechá.


The Morning Benders - Excuses


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY