Vyšly knihy o NVÚ a Třech sestrách

15.05.2010 13:15 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Tři sestry
© tri-sestry.info
Příznivci českého punku si nyní mohou doplnit do svých knihoven dva nové literární počiny. Ten první - "Z celejch Beatles mám nejradši Napalm Death" - vypráví příběh východočeských punkerů NVÚ, Tři sestry křtem knihy "Tři sestry - 25 let v 25 obrazech" zahájily své letní turné.

Knihu o NVÚ napsal jejich bývalý basák Aleš Alex Vostřesz. Na téměř sto padesáti stranách je zmapován vývoj kapely od všech prapůvodních hudebních sestav až do současnosti, nechybí řada historek či rozhovory s dnešními i dřívějšími členy. Fanoušci kapely si ji za 200 korun (+ poštovné) mohou objednat u Cecek Records.

Také Tři sestry, které o víkendu 21. - 22. května oslaví na pražském koupališti Džbán čtvrtstoletí existence, mají novou knihu, zčásti staronovou. Autor Radek Diestler aktualizoval původní publikaci o historii souboru kreténů "Hlavně že je večírek", která vyšla k patnáctému výročí kapely před deseti lety. "25 let v 25 obrazech" na více než 430 stranách popisuje nespočet pitek a historek, které Fanánkův soubor provázely, a obsahuje také bohatou fotogalerii. Kniha je k dostání buď přímo u kapely nebo také v kamenných knihkupectvích.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY