B.o.B debutoval v USA na vrcholu

06.05.2010 22:11 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

B.o.B se svým debutem nespěchal, dva roky nás více a více napínal a po světě sbíral fame. Nakonec to nemohlo dopadnout lépe, "The Adventures Of Bobby Ray" se prodalo ze všech desek nejvíce. Dokonce mohl vést současně i singlovou hitparádu, zlato mu ale vyfoukl Usher s will.i.amem a jejich "OMG".
Usher - OMG
© facebook interpreta
SINGLY - Och, můj bože. Poslední dobou se mi daří predikce, přesto Usherovi jsem až tak nevěřil. "OMG" je totiž nové číslo jedna. A nejen v USA, ale i na mém last.fm. To druhé však nikoho nezajímá... Dalších pět míst se shodně o jednu pozici propadlo, takže stejně jako minulý týden se za sebe seřadili B.o.B, Rihanna, Taio Cruz a Lady Antebellum. Druhá píseň B.o.Bho, "Airplanes" si pak prohodila deváté místo za sedmé Jasona Derüla. Na desítce je možná překvapivě nenápadné "Young Forever" Jay-Zho a Mr Hudsona. "Telephone" Lady GaGa nám tak odcinkal do druhé desítky na třináctku, jen o tři místa níže už je ale "Alejandro".

Na patnáctku nám vyšplhali Sean Kingston a Justin Bieber s "Eenie Meenie", jeho producent Benny Blanco už dělal skladby pro Britney Spears, Ke$hu nebo Katy Perry. Jediný razantnější posun zaznamenala mladičká herečka a popová zpěvačka Miranda Cosgrove, její "Kissin' U" šlo z 95. na 54. příčku. Novinky jsou opět pod taktovkou seriálu "Glee", 53: "One Less Bell To Answer/A House Is Not a Home", 61: "Beautiful", 64: "Fire", 70: "A House Is Not A Home", 90: "Home". Kromě "Fire" pocházejí všechny z třetího výběru, "Glee: The Music, Volume 3 - Showstoppers".

V sedmé desítce debutují dva starší singly, Shakiřin "Gypsy" a "Rock That Body" Black Eyed Peas, které jako singl vychází v USA až za týden. Ze zajímavých novinek ještě zmíním 83. příčku pro další B.o.Bho skladbu z "The Adventures Of Bobby Ray", "Magic" s Riversem Cuomomem z Weezer, a 95. místo pro "Gettin' Over You", na kterém Davidu Guettovi hostuje Chris Willis, Fergie a LMFAO.

    Top 10 - singly:
  1. Usher feat. will.i.am - OMG
  2. B.o.B feat. Bruno Mars - Nothing' On You
  3. Rihanna - Rude Boy
  4. Taio Cruz feat. Ludacris - Break Your Heart
  5. Lady Antebellum - Need You Now
  6. Train - Hey, Soul Sister
  7. B.o.B feat. Hayley Williams - Airplanes
  8. Ke$ha - Your Love Is My Drug
  9. Jason Derülo - In My Head
  10. Jay-Z feat. Mr Hudson - Young Forever

B.o.B - The Adventures Of Bobby Ray
© facebook interpreta
DESKY - Svět se konečně dočkal očekávaného debutu B.o.Bho "The Adventures Of Bobby Ray" a podle předpovědí si díky slabému týdnu vybojoval zlato. Stačilo k tomu 84 tisíc prodaných nosičů. B.o.B je první sólo zpěvák, co se svým debutem vyhrál žebříček od roku 2006, kdy se to podařilo Ricku Rossovi. Jen o týden mu unikla možnost, že by byl lídrem v deskách i singlech. Lady Antebellum si podrželi dvojku, na vysoké trojce debutují rockeři Bullet For My Valentine s "Fever".

V Top 10 jsou ještě dvě novinky, Melissa Etheridge s "Fearless Love" na sedmičce a Miranda Cosgrove s "Sparks Fly" na osmičce. Těsně se v ní udrželo minulé číslo jedna, "Glee" s písničkami Madonny. Novinek níže v hitparádě se urodilo mnoho. Patnáctka patří rockerům Hole a jejich albu "Nobody's Daughter". Fungují už od roku 1989, toto je však jejich teprve čtvrtá nahrávka. Číslo dvacet tři má kompilace "Punk Goes Classic Rock", ve kterém několik punkových kapel předělalo rockové klasiky. O pět příček níže je country písničkářka Mary Chapin Carpenter s "The Age Of Miracles", za ní pak Portorikánec Daddy Yankee s jeho devátým reggaeton albem "Mundial".

Country trio Sons Of Sylvia s "Revelation" a metalisti Drowning Pool se stejnojmennou deskou debutují ve čtvrté desítce. Příští týden pravděpodobně nejvíce prodají Godsmack, prodávat se začnou i desky Deftones, Toni Braxton nebo Bone Thugs-N-Harmony.

    Top 10 - alba:
  1.  N B.o.B - The Adventures Of Bobby Ray
  2. Lady Antebellum - Need You Now
  3.  N Bullet For My Valentine - Fever
  4. Justin Bieber - My World 2.0
  5. AC/DC - Iron Man 2 (OST)
  6. Usher - Raymond v. Raymond
  7.  N Melissa Etheridge - Fearless Love
  8.  N Miranda Cosgrove - Sparks Fly
  9. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 33
  10. ▼ Různí - Glee: The Music, The Power Of Madonna

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY