Kluci z plakátu

04.05.2010 16:00 - Tomáš Bláha | foto: facebook interpreta

Co je hezké, nekonfliktní a přiblble se to směje, to by se nemělo mlátit. Ani v případě, že vám to leze na nervy. Omlouvám se. Irská kytarová parta Two Door Cinema Club vydala svůj debut u vcelku prestižního labelu Kitsuné, čímž ale veškerý wow efekt skončil.
4/10

Two Door Cinema Club - Tourist History

Skladby: Cigarettes In Theatre, Come Back Home, Do You Want It All ?, This Is The Life, Something Good Can Work, I Can Talk, Undercover Martyn, Chat You Knot, Eat That Up, It´s Good For You, You´re Not Stubborn
Vydáno: 28.02.2010
Celkový čas: 32:32
Žánr: indie
Vydavatel: Kitsuné
Prý hrají podobně jako Bloc Party. Smích. Ale upřímný! Kdyby byl Kele Okereke mrtvý, hodilo by se napsat to klišé o tom obracení se v hrobě. Two Door Cinema Club jsou Bloc Party asi tak, jako je reportáž na Nově o porodu dvou slůňat seriózní zpravodajskou novinařinou. Nemá v tom být nic povýšeného. Melodie tak nějak vlezlé, až je člověk vidí v reklamě na zdravotní pojišťovnu. Šťastný a spokojený život. Subjektivita? Ano. Two Door Cinema Club dokazují, jak je anketa BBC Sound Of ošemetná a rozporuplná věc.

Mám pár kamarádů a kamarádek, kteří nedají na tohle album dopustit. Marně se snažím přijít na to, čím to je. Když začnou mluvit o příjemnosti, přepínám. Příjemná muzika by neměla v člověku vyvolávat pocit nenávisti. A víte, co je nejhorší? Že mě se určité momenty té desky taky líbí - ale proč mě to proboha nutí po chvilce vypnout? Tohle album by možná mohlo být moje guilty pleasure, ale bohužel není.

Taky říkají, že to je letní deska. Jo, to asi ano. Ale pouštět to budu jen tehdy, když nebudu mít moc potřebu prosazovat svoje názory. Po létě tahle placka půjde zpátky pod postel. A nebo ji dám mamce. Tihle plyšáci by jí mohli zpříjemnit ty hodiny strávené u plotny, protože se na ten poslech nemusí tak soustředit.


Two Door Cinema Club - Something Good Can Work


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY