Časy tě nezmění, Bushido!

06.05.2010 05:00 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Označení nejpopulárnější německý rapper Bushidovi prozatím zůstalo. Kritiky ovšem svým novým albem "Zeiten Ändern Dich" rozhodně nepřesvědčil. Bushidovi zvoní hrana. Vždyť věčně druhý Sido už berlínského gangsta rappera dávno kvalitativně přerostl. A co teprve Jan Delay nebo Enuff aka Peter Fox.
3/10

Bushido - Zeiten Ändern Dich

Skladby: Intro, Zeiten ändern dich, Ein Mann Armee, 23 Stunden Zelle, Lichtlein, Airmax auf Beton (feat. Fler), Alles wird gut, Vergeben & Vergessen, Ich lass dich gehen, Öffne uns die Tür (feat. Kay One), Es tut mir so leid, Selina, Steh auf (feat. Glashaus), Nur für dich Mama, Battle on the Rockz (feat. Fler & Kay One), Wegen eines Blatt Papiers - Outro
Vydáno: 19.02.2010
Celkový čas: 65:50
Žánr: hip hop
Vydavatel: ersguterjunge
Bushido se stal za posledních pět let celoněmeckým fenoménem a zároveň jednou z nejvýraznějších postav evropské hiphopové šlechty. Jeho hudební produkce sice nepatří k těm originálnějším, fanoušky ale spíše než gangsta rap zlého kluka zajímá zlý kluk samotný. Ten, jemuž jeho životní příběh předurčil stát se hvězdou.

Bushido rovná se pan Paradox. Většina dnešních fans se k Bushidovým nahrávkám dostala teprve ve chvíli, kdy již byla obeznámena s jeho životními osudy. Obvykle mívá tento cyklus zcela opačný průběh, ale základní pravidla u Bushida zkrátka neplatí.

Od té doby, co si společně se svým sparing partnerem Flerem vzali místo sprejů do ruky majky, už je nepustili. V kontextu s albem "Zeiten Ändern Dich" je to ale velká škoda. Bushido by si totiž měl dát pár let tvůrčí přestávku, protože se stále častěji opakuje a po pěti letech na scéně už prakticky nemá co nabídnout.

"Zeiten Ändern Dich" je po hudební stránce podprůměrné album. Více než obvykle tentokráte vadí patetická aranžmá, která vykrádají nejednu metalovou kapelu. Ano, trefovat se díky plagiátorskému skandálu do Bushida je sice trend posledních týdnů, jenže absolutní rezignací na jakoukoliv invenci si Bushido vlastně naběhl sám.

To rapový projev tria Fler / Kay One / Bushido je absolutně v pořádku. Jenže předříkávat prázdná slova? To už je snad lepší mlčet...


Bushido - Alles wird gut


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY