shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád IFPI - 11. týden

Výměna hospody za Lázničky vynesla Třem sestrám zlato

Vydáno: 24.03.2010 18:57 v sekci České hitparády - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Mezi nejprodávanějšími alby se urodilo novinek jak před vánoci - celá pětina hitparády voní novotou. První místo je pak cítit také trochu po pivu. Tři sestry si k pětadvacátinám pořídily "Lázničky" a spousta jejich fanoušků už je má doma taky. V éteru se do čela vrátil Jay-Z.

Jay-Z - Empire State Of Mind
© facebook interpreta
RÁDIA - Nejmladší skladbou v první desítce je s devíti týdny "Stereo Love". Skladba, která se zároveň aktuálně dostala na svou nejlepší pozici označenou číslem pět, vznikla v interpretačním tandemu Edward Maya a Vika Jigulina. Jména nám povědomě znějící. Spící projekt Maya byl svého času velkou domácí nadějí a žigulíků se po silnicích dodnes pár prohání. Ale pravého prvního českého zástupce je třeba hledat až ve druhé desítce. Stále jsou jím na patnáctce ženu hledající Mandrage.

Pokud zaměříme pozornost na místní interprety ve vztahu ke stáří jejich výskytu v hitparádě, dobereme se nejen k žalostnému celkovému počtu šestnácti zástupců (z toho tři jsou navíc čistě SK) v celé stovce, ale také k průměrnému počtu dvaceti jednoho týdne v žebříčku na skladbu. Chybí nejen odvaha nasazovat české věci, ale chybí i české věci, které by reflektovaly hudební současnost a zároveň nebyly jen jejím pouhým plagiátem.

Ten bídný stav nezachrání ani tři aktuální novinky, které se vešly do pořadí za jedenáctý týden. Pětačtyřicátá je skladba "Don't Tell Me That It's Over". Pilotní singl z druhé desky Amy MacDonald, který si nejlépe vede v Belgii, kde se dostal na druhé místo. O čtyři schody níže postávají holky z Sugababes a prozpěvují si přitom "Wear My Kiss". Všechny tři čerstvé skladby se drží v rozmezí deseti míst. Tou poslední je čtyřiapadesátá "Feel It". Stojí za ní hiphopové uskupení Three 6 Mafia, které si k sobě přizvalo svatou trojici ve složení Tiësto, Sean Kingston a Flo Rida.

Top 10 - rádia:
  1. Jay-Z - Empire State Of Mind
  2. Tina & Rytmus - Príbeh
  3. Ke$ha - Tik Tok
  4. Lady GaGa - Bad Romance
  5. ↑ Edward Maya - Stereo Love
  6. Iyaz - Replay
  7. OneRepublic - All The Right Moves
  8. Owl City - Fireflies
  9. Black Eyed Peas - Meet Me Halfway
  10. Alexandra Burke - Bad Boys

Tři sestry - Lázničky
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Deset novinek v čase, kdy do vánoc je ještě daleko, může znamenat dvě věci. Vrací se nám díky pestré nabídce chuť kupovat originály, nebo naopak může výsledek ovlivnit i koupě tří nosičů od jednoho alba týdně. Odpověď je někde tam venku. Pro pořadí za uplynulých sedm dní to každopádně znamená, že zlato berou Tři sestry, bronz Scorpions, na sedmičce je Radůza a novinka je i na desítce v podobě DVD verze "Vivaldianna" Dvořáka a Svěceného. Ze zbylé šestice lze zmínit ještě "Vocabularies" od Bobbyho McFerrina nebo výběrovku Jitky Molavcové vycházející v ediční řadě "Pop galerie".

Postupy a propady nejsou příliš dramatické. Tedy až na disk "The Fame Monster" Lady GaGa, který se skutálel z jedenáctky na čtyřicet sedmičku. O osm čísel si pohoršil Jimi Hendrix a o šest Peter Gabriel. Patnáct příček vzhůru překonal sedmadvacátý Waldemar Matuška s výběrem "Sbohem lásko... Zlatá kolekce" a čtrnáct dvacátý šestý "Hlavní uzávěr splínu" Tomáše Kluse.

Top 10 - prodejnost:
  1. new Tři sestry - Lázničky
  2. Petr Kalandra - 1982-1990
  3. new Scorpions - Sting In The Tail
  4. Kabát - Po čertech velkej koncert+DVD
  5. Sade - Soldier Of Love
  6. Kryštof - Jeviště
  7. new Radůza - Miluju vás
  8. ↕ Různí - Taneční liga 119
  9. Gorillaz - Plastic Beach
  10. new Svěcený/Dvořák - Vivaldianno DVD

Videoklip týdne: OneRepublic - "Secrets" (LOST Season 6 ABC Promo)

Už jsem tu měli pestrou škálu přístupu k videoklipu. Od pokusu o uměleckou výpověď po masovou vizuální smršť. Tentokrát padl výběr na netradiční formu, která se ustálila jako norma v rámci internetových uživatelských videoserverů. Vezmete song oblíbeného interpreta a za použití jeho fotek či starších klipů sestříháte svůj vlastní. Tento způsob převzala i oficiální média. Příkladem může být i "Secrets" od OneRepublic. Televize ABC naroubovala do záběrů jejich původního videoklipu k tomuto singlu záběry ze seriálu "Lost" a tady je výsledek. Mezi nejhranějšími skladbami bodují OneRepublic s předchůdcem "Secrets" z desky "Waking Up", a to na sedmém místě.

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 11. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Tři sestry a Synové výčepu si v klipu "Kovárna se otvírá" hrají na hospodu (08.12.2023 16:41)
- Hudba v tisku: Obsáhlý průvodce "Praha beatová" zve na putování po místech metropole, kudy kráčel rock (02.12.2023 08:30)
- Štěrkovna Open Music oslaví 20. narozeniny i s Ewou Farnou a kapelou Tři sestry (02.11.2023 11:31)
- Recenze: Tři sestry & Synové výčepu se spojili, aby zachytili život a dobu "Františka z Braníka" (28.10.2023 09:00)
- Nové desky 41/2023 - od Troye Sivana přes ††† po Holly Humberstone (18.10.2023 21:00)
- Recenze: Čundrgrund "Live 1976-1978" přináší tajné nahrávky Mišíka, Merty a Hrubého a zaplňuje jednu velkou mezeru domácího bigbítu (05.09.2023 08:00)
- Naživo: OneRepublic na Colours Of Ostrava bavili, ale trochu méně než jindy (21.07.2023 11:32)
- Naživo: Colours Of Ostrava odstartovaly. V úvodu se představili OneRepublic nebo LaBrassBanda (20.07.2023 16:34)
- Fotogalerie: Ostravské Colours se opět rozzářily všemi barvami (20.07.2023 16:16)
- Naživo: Beyoncé chtěla ve Varšavě ohromit dokonalostí. Projela se na obrněném transportéru a létala vzduchem (02.07.2023 08:44)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu