Mariah Carey chce odejít od Sony Music

26.03.2001 05:00 - František Matějíček | foto: facebook interpreta

Mariah Carey
© dotmusic.com
O pěveckých kvalitách americké zpěvačky Mariah Carey není třeba pochybovat. Má na svém kontě celou řadu velkých hitů, miliónové smlouvy na všechny možné aktivity a bez ohledu na ostatní hudební hvězdy ji odborníci považují za největší pěvecký klenot let devadesátých.

Mariah však na konci minulého týdně trochu překvapivě oznámila svůj rozchod se svým domovským vydavatelstvím Sony Music, které za ní stálo v době jejího vzestupu na vrchol a má hlavní podíl na jejích úspěších. Bez zajímavosti není ani fakt, že šéf jmenované společnosti, Tommy Mottola, je jejím bývalým manželem.

Právě na toto téma se spekuluje snad ve všech možných souvislostech, Mariah však již konkurečním koncernům oznámila, že s nimi v případě zájmu podepíše nahrávací kontrakt za vcelku lidovou částku - jedná se o 20 miliónů dolarů! Není proto jisté, jak se společnosti jako Warner Bros nebo Universal k této nabídce postaví, Sony přesto stále trvá na tom, že jim podle původní smlouvy dluží zpěvačka ještě jedno řadové album.

Ať tak či onak, bude to mít Mariah Carey pořádně těžké. Stejně těžké jako George Michael, který se díky stejnému kroku se společností Sony dlouhodobě soudil a jeho hudební kariéru zachránila až smírná nabídka vydavatelství Universal, které ho nakonec vzalo pod svá mateřská křídla.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY