Videotermix: Johnny z Charlie Straight

20.03.2010 05:00 - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Johnny drží baskytaru ve skupině Charlie Straight a ochotně nám okomentoval tři videoklipy. Chválu snesl na bedra nového kousku OK Go i starší písničky od Chicane. Naopak mu příliš neudělal radost "Hotel Morava" Michala Hrůzy. Za sebe potom doporučil filmeček "We Were Once A Fairytale" Kanye Westa.
Honza je baskytaristou kapely Charlie Straight, se kterou má na kontě debutové album "She's A Good Swimmer". Svými nečesky znějícími skladbami si vytvořili velmi rychle solidní základnu posluchačů. Letos si navíc vysloužili i tři nominace na výroční ceny Anděl, což sice díky zmatkům, které kolem cen panují, nevypovídá vůbec o ničem, ale pokud by to mělo rozšířit podvědomí o nich, jistě se ocenění bránit nebudou.

KLIP NOVINKA

OK Go - This Too Shall Pass (2010)

OK Go
Těžko někdo předpokládal, že po vynikajícím videoklipu k "Here It Goes Again" se OK Go ještě někdy dohrabou k lepšímu výsledku. Těžko posuzovat, zda je "This Too Shall Pass" lepší, ale každopádně je minimálně stejně originální. Trojice muzikantů si ke svému nejnovějšímu dílku pronajala dvoupodlažní skladiště a v něm za pomoci inženýrů postavila zvláštní futuristicé "domino". Chytlavý singl reprezentativně propaguje jejich novou desku "Of The Blue Colour Of The Sky".

Jak to vidí Johnny...

Paráda! Vypadá to, že OK GO se konečně podařilo překročit vlastní stín - totiž prokletí klipu na běžících pásech ("Here It Goes Again"). Po takovém hitu bylo asi dost frustrující snažit se přijít s něčím ještě lepším. Na "TTSP" pracovalo dvacet inženýrů a celý stroj se rozkládal na ploše obrovského dvoupatrového skladu. Výsledek ale rozhodně stojí za to. Za těch pár dnů nasbíralo "TTSP" na YouTube.com přes 7 000 000 views. Tak to vypadá, že běžící pásy brzo snadno předežene (přes 50 000 000 views).


KLIP STAŘENKA

Chicane - No Ordinary Morning (2000)

Chicane
Chicane je britský DJ a producent, kterému se povedl jen jeden velký hit - právě "No Ordinary Morning". Ačkoliv hrával spíše progresivní house, tahle píseň jako by ani nepatřila do jeho repertoáru. Pomalá popová skladba s atmosférou rozchodu je navíc doplněna poměrně dramatickým klipem, který místo očekávaného tragického konce končí... víte co, radši se na to podívejte sami!

Jak to vidí Johnny...

Musím se přiznat, že o existenci Chicane jsem neměl dosud tušení. Ze začátku klipu jsem se bál, že se budu nudit, ale to jsem se mýlil - výborný klip! Je to sice už starší věc a na první pohled je to znát, ale to nijak neubírá na silné atmosféře, která mě hned vtáhla do děje.


KLIP CZ/SK

Michal Hrůza - Hotel Morava (2010)

Michal Hrůza, Praha , Lucerna Music Bar, 12.11.2009
Scénář, režii a dokonce i hlavní roli v novém klipu Michala Hrůzy si vzal na triko Jan Budař, kterého svět hudebních videí zřejmě něčím upoutal. Po "Pepíčcích" od Wohnout se totiž jedná o jeho již druhé dílko v poměrně krátkém intervalu. Samozřejmě v něm účinkuje i Michal Hrůza, který si zahrál zpěváka vystupujícího právě v zapadlém hotelu Morava, v němž se to hemží podivnými "postavičkami".

Jak to vidí Johnny...

Tohle je mi líto. Rád bych Michala Hrůzu pochválil, protože je pro mě jeden z mála českých interpretů, které v rádiu hrajou a vůbec mi to nevadí. "Bílá velryba" byla výborná, ale tohle mě nějak nebere. Klip mě po vizuální stránce vůbec nezaujal (což asi ani nebyl záměr) a obsahem mě taky neoslovil. Ale dovedu si představit hodně lidí, kteří budou mít úplně jiný názor.


Johnny doporučuje...

Kanye West - We Were Once A Fairytale (2010)
Tohle není tak úplně klipový formát, jako spíš krátký film s několika písničkama z alba "808s & Heartbreak". Režie se ujal slavný Spike Jonze, což už je samo o sobě zárukou něčeho výjimečného. Nebudu nic prozrazovat, abych vám nekazil překvapení. Doporučuju sledovat v HD a se sluchátkama na uších.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY