Čeští slavíci rozdáni bez větších překvapení

29.11.2009 01:37 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Karel Gott
© incentraleurope.radio.cz
Anketa Český slavík zná pro letošní rok své vítěze. Slavnostní večer proběhl v pražské státní opeře a celým jím provázel moderátor Ondřej Brzobohatý. Žádných překvapení se v hlavních kategorií ale obecenstvo ani diváci u obrazovek nedočkali, jinými slovy: do třetice trio Karel Gott, Lucie Bílá a Kabát.

Nejpříjemnější změnou pro diváky bylo, že Nova upustila od playbacku a zpěváci tak předvedli svá pěvecká vystoupení naživo. Zajímavostí je, že tři vystoupení z osmi byly předělávky známých hitů. Lucie Bílá vystoupila s českou verzí megahitu AC/DC "You Shook Me All Night Long", slovenská Dara Rolins pěla píseň britské zpěvačky Jamelie a večer uzavřela Tereza Černochová se svou předělávkou The Beatles.

Naopak svoje písně předvedli Nightwork, kteří byli zvoleni Skokany roku v kategorii skupin a v žebříčku si o nejvíce šprušlí polepšil i jejich zpěvák Vojtěch Dyk, který stejnou cenu přebral v mužské kategorii. Ewa Farna zapěla svůj aktuální singl "Toužím" z nového virtuálního alba a mezi zpěvačkami si došla pro bronzového slavíka. Stříbro a zlato slavily Lucie Vondráčková a Lucie Bílá.

Během samotného udílení nejvíce šokoval Karel Gott, když u řečnického pultu zažádal pořadatele o vyřazení z nominace pro příští rok. Po ovacích ve stoje, ale záhy dodal, že se jednalo o žert. V kategorii skupin vytěžili zlato Kabáti, kteří nezapomněli připomenout svůj největší koncert v kariéře, který letos odehráli. Nejvíce radosti měla z ceny Marta Jandová. Na piedestal si došla pro ocenění Skokanka roku.

S napětím se čekalo na vítěze v anketě Objev roku. O všech třech jménech se letos hodně mluvilo i psalo. Nakonec ale v konkurenci, kterou tvořili třinečtí Charlie Straight a muzikant David Deyl, obdržel cenu účastník SuperStar Martin Chodúr. Cenu Slavíka bez hranic, čili nejoblíbenějšího interpreta z řad našich slovenských sousedů, obdržela opět skupina No Name.

Kategorie zpěváků
1. Karel Gott
2. Petr Kolář
3. Daniel Landa

Skokan roku
Vojtěch Dyk

Kategorie skupin:
1. Kabát
2. Chinaski
3. Divokej Bill

Skokani roku:
Nightwork

Kategorie zpěvaček:
1. Lucie Bílá
2. Lucie Vondáčková
3. Ewa Farna

Skokan roku:
Marta Jandová

Objev roku:
Martin Chodúr

Slavík bez hranic:
No Name

Nejoblíbenější píseň posluchačů rádia Impuls:
Lucie Vondráčková - Láska Umí Víc

Absolutní slavík:
Karel Gott



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY