Šílenství z Jacksonville

12.11.2009 05:00 - Václav Surovec | foto: facebook interpreta

Američtí hardcoreři Evergreen Terrace oslaví v lednu již deset let své existence. Že by si ale za tu dobu stihli získat tolik fanoušků a mít takovou popularitu, až by vyprodávali stadiony, se říct nedá. Nová deska "Almost Home" však ty, kdo kapelu znají, baví výtečně.
8/10

Evergreen Terrace - Almost Home

Skladby: Enemy Sex, Almost Home (III), God Rocky is This Your Face?, We're Always Losing Blood, Sending Signals, Mario Speedwagon, Failure to Operate, Hopelessly Hopeless, The Letdown, I'm a Bulletproof Tiger, Not Good Enough
Vydáno: 29.9.2009
Celkový čas: 38:00
Žánr: melodic hardcore metal
Vydavatel: Metal Blade Records
Že je nezná tolik lidí, kolik by si Evergreen Terrace zasloužili, není až tak dílem náhody nebo čarovné moci. Členové formace jsou velmi spjati s rodnou hroudou a v každém momentu svůj Jacksonville na Floridě prosazují. Skupina nemá ani oficiální stránky, veškerou komunikaci s okolním světem řídí přes v Americe tolik populární stránky MySpace.com. Navíc když Evergreen Terrace pozorujete, je vidět více než u jiných kapel, jak se svojí hudbou vyloženě baví. Nemusí hrát pro tisíce fanoušků, hrají hlavně pro sebe a zůstávají sami sebou - tak, jak by to asi chtěla každá dnes slavnější formace.

Absence fanoušků u nás? S tím nechoďte na ty za velkou louží. Svou opět pro Ameriku tolik tradiční agresivní hudbou (zastupovanou frenetickým zpěvákem Andrewem), vyplňovanou až neskutečnými melodickými vokály kytaristy Craiga, si skupina získala spoustu příznivců. Koneckonců poslední album o tom všem celé je. Navíc je ve vysokém tempu, posluchač si neodpočine a některé skladby (třeba videovka "Sending Signals") ho vyhecují tak, že lituje, že není v pořádném circle-pitu.

Byť se kapela tento rok zastavila i na festivalu Brutal Assault (a i přes pozdní čas rozhodně přesvědčila), chystané turné po Evropě (např. s Biohazard) nás bohužel mine. Fanouškovi Evergreen Terrace tak nezbývá nic jiného, než vyjet do ciziny nebo si album "Almost Home" pouštět pořád dokola. To se totiž jen tak neoposlouchá.


Evergreen Terrace - Sending Signals


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY