Go Satane Go

20.02.2001 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Kabát na své nové desce "Go Satane Go" přináší obvyklou porci rockových vypalovaček.
6/10

Kabát - Go Satane Go

Skladby: Sníh padá sníh, Go Satane Go, V pekle sudy válej, Na sever, Mravenci, Kanibal Hanibal, Rodinnej tank, Bára, Bum Bum Tequila, Ber, Ohroženej druh, Odbilo nám klekání, Slibem nezarmoutíš, Rio Grande

Kupte si nové album Kabátu Go Satane Go za skvělých 369,- Kč na CD nebo za 269,- Kč na kazetě!

Celkový čas: 37:52
Kabát si už od debutu "Má ji motorovou" jedou po své linii rockových vypalovaček a soudě podle prodeje desek a návštěvnosti koncertů to dělají dobře. Na sklonku minulého roku se přihlásili s dalším dlouhohrajícím počinem, který dostal do vínku veselý název "Go Satane Go".

Po poslechu desky je jasné, že kapela svůj výraz asi už nikdy nezmění a snad to ani není potřeba. Albem se opět prolínají hutné kytarové rytmy se sborovými refrény, jednoznačně ingredience, které skvěle fungují na koncertech. Ale jako vždy, i na této desce si Kabáti neodpustili několik legrácek a úkroky jinam od jejich typického výrazu. Úvodní intro zpívané dětským sborem dává vzpomenout na vánoce i "Medvídka" od Lucie a pak se rozjede nejtvrdší věc alba, titulní "Go Satane Go". Valivý hardrock dává trošku vzpomenout třeba na Black Sabbath, náladu ještě umocňuje zkreslený zpěv. Z typických kabátovských vypalovaček jsou nejvíce našlapané "V pekle sudy válej", "Kanibal Hanibal" či "Bum Bum Tequila", ale v jiných už se jejich stále stejná písnička zdá řádně omletá, třeba "Rodinnej tank" nebo "Odbilo nám klekání" je docela velká nuda.

Zcela o něčem jiném než zbytek desky je klipovka "Na sever", která má opravdu chytlavý refrén a díky měkčí instrumentaci by se klidně mohla vyhřívat i na vlnách komerčních rádií. Pomalá "Ohroženej druh" zpívaná Špalkem by se díky svému textu poněkud přitaženému za vlasy (i když na druhé straně velmi pravdivému - "...udělej mi, to co mám rád a já ti slíbím, že už nikdy s jinou nebudu spát...) by se klidně mohla stát podobným hitem jako kdysi "Moderní děvče".

Jako bonus na CD najdete i záběry z nahrávání desky v délce asi čtyř minut, člověk se na to rád podívá, ale že by se jednalo o nějaký zázrak, to ani ne. Ale buďme rádi, že Monitor v poslední době cédéčka podobnými věcmi vybavuje, alespoň lidi za své peníze dostanou něco navíc.

Nové album Kabátu je téměř stejné jako to minulé, ale to vůbec neznamená, že je špatné. Drží se svého kopyta a drží se ho dobře.

CD k recenzi poskytla firma Monitor-Emi.

Album: Kabát - Go Satane Go
Hodnocení: 6/10
Celkový čas: 37:52
Skladby: Sníh padá sníh, Go Satane Go, V pekle sudy válej, Na sever, Mravenci, Kanibal Hanibal, Rodinnej tank, Bára, Bum Bum Tequila, Ber, Ohroženej druh, Odbilo nám klekání, Slibem nezarmoutíš, Rio Grande



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY