Teplé žvýkačkové mňam

29.10.2009 05:00 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Jmenuje se Vincent Frank, říká si Frankmusik a je dalším z nadějných jmen ze seznamu BBC Sound Of 2009. Posluchače krmí svým cheesy electro-popem už někdy od roku 2007 a letos v létě vydal výběr toho všeho na debutovém albu "Complete Me" v produkci Stuarta Price. A povedlo se.
8/10

Frankmusik - Complete Me

Skladby: In Step, Better Of As 2, Gotta Boyfriend?, Confusion Girl (Shame Shame Shame), Your Boy, When You're Around, 3 Little Words, Wonder Woman, Complete Me, Vacant Heart, Done Done, Time Will Tell, Run Away From Trouble
Vydáno: 3.8.2009 (UK)
Celkový čas: 41:19
Žánr: electro-pop
Vydavatel: Island Records
Debut svérázného exhibicionistického Brita Frankmusika je vlastně takovou bestofkou. Bestofkou proto, že drtivou většinu ze třinácti písní už fanoušci budou znát, i když trochu jinak. Frankmusik je totiž hračička, takže třeba jeho největší hit "3 Little Words" je na desce v už asi čtvrté verzi, opět v jiné tónině a opět skvěle. Hůř to dopadlo s "Confusion Girl", jejíž původně afektovaný beat, poznávací značku své tvorby, Frank rozbil na půlky, a udělal tak ze skladby podivnou rozplizlou pseudobaladu.

No ale jinak se ta deska poslouchá moc dobře. Svižný electro-pop s prvky osmdesátek, chvilku disco, chvilku romantika. "Complete Me" je album na první dobrou, trochu teplé a hodně žvýkačkové, ale rozhodně ne protivné a už vůbec ne neoriginální. Prostě mňam.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY